NBA:ssa Lauri Markkanen ja Cleveland Cavaliers kärsivät tappion kotikentällään Joel Embiidin johdattamalle Philadelphia 76ersille 118-114 (72-59). Markkanen heitti ottelussa 13 pistettä.

Philadelphian johto venyi ensimmäisellä puoliajalla jo 17 pisteeseen, mutta Cavaliers kiri takaisin peliin hurjalla kolmannella neljänneksellä, joka kirjattiin kotijoukkueelle 13-31.

Cavaliers siirtyi vajaat neljä minuuttia ennen loppusummeria pisteen johtoon 103-104 Markkasen kolmosella. 76ers palasi takaisin johtoon James Hardenin vapaaheitoilla, eikä enää luovuttanut johtoaan.

76ersin pistenelikko oli Harden (21/2/11 syöttöä), Tyrese Maxey (25/2), Tobias Harris (19/6) sekä hurjan 35 pisteen, 17 levypallon ja 5 syötön iltapuhteen tehnyt Joel Embiid.

Markkanen pelasi ottelussa 33 minuuttia, joiden aikana hän tilastoi 13 pistettä, neljä levypalloa, kaksi syöttöä ja kaksi riistoa. Pelitilanneheittonsa Markkanen säkitti 4/9, joista kolmoset 2/6. Vapaaheitot osuivat 3/4.

Cavaliersin korkeimmat pistemäärät heittivät Darius Garland (22/5/7 syöttöä) ja Isaac Okoro (17/5).

Cavaliers on edelleen itäisen konferenssin kuudennella sijalla, mutta seitsemäntenä on Toronto Raptors, jolla on yhtä monta voittoa (39) ja tappiota (30).

Muissa yön otteluissa Spencer Dinwiddie (22) rokotti entistä seuraansa upottamalla Dallasille voittokorin summerin soidessa. Luka Doncic (37/9/9/) oli jälleen Dallasin tehotykki. Nikola Jokic (29/13/8) pyöritteli Denverin voittoon Washingtonista.

Devin Booker (36) kannatteli Phoenixin voittoon Houstonista ja Karl-Anthony Towns (30/8) sekä Anthony Edwards (27) olivat Minnesotan johtohahmot Lakers-voitossa. Donovan Mitchell (37) ja Jordan Clarkson (26) liekittivät Utahin voittoon Chicagosta Zach LaVinen (33) ja DeMar DeRozanin (25) vahvoista peleistä huolimatta.

Jayson Tatum (26/12) ja Jaylen Brown (26) heittivät Bostonin voittoon Golden Statesta. Giannis Antetokounmpo (36/10) ja Khris Middleton (32/8/8) siivittivät Milwaukeen voittoon Sacramentosta. Shai Gilgeous-Alexander (34) oli jälleen Oklahoma Cityn ykkösnimi, mutta San Antonio korjasi pistepotin. Pascal Siakam (31/12) oli Toronton tähti Clippers-voitossa.

NBA:n viime yön tulokset:
Charlotte-Atlanta 116-106
Cleveland-Philadelphia 114-118
Washington-Denver 109-127
Brooklyn-Dallas 111-113
New York-Portland 128-98
Houston-Phoenix 112-129
Minnesota-Lakers 124-104