Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa voittivat keskiviikkona Seagulls ja Vilpas. Alemmassa puolestaan Kataja ja Korihait.

Helsinki Seagulls sai kitkerän viiden ottelun tappioputkensa katki, kun joukkue otti vihdoin ensimmäisen voittonsa Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa. Seagulls kaatoi kotikentällään Töölössä Tampereen Pyrinnön luvuin 97–80.

Ottelun suurimpana ratkaisijana työskenteli Shawn Huff, joka tuntui osuvan heittoyrityksensä joka puolelta kenttää niin läheltä kuin kaukaakin. Huff keräsi 18 pistettä ja seitsemän levypalloa osuen muun muassa viisi kertaa kuudella yrityksellä kaaren takaa.

Pyrinnön puolella Osku Heinosen iltaa varjosti ainoastaan tappio. Heittävä takamies Heinonen teki sitä, mitä tekee parhaiten, ja kuuden levypallonsa ohessa pussitti peräti 29 pistettä.

Seagulls on Korisliigan sarjataulukossa viidentenä ja onnistui kasvattamaan voiton avulla eroaan kuudentena tulevaan Pyrintöön.

Salon Vilpas pelasi jälleen erinomaisen ottelun runkosarjaa dominoinutta sarjakärki Kauhajokea vastaan ja teki sen vieläpä vierasmatkalla. Kotitappio oli Kauhajoelle koko kauden ensimmäinen. Vilpas on taulukossa kolmantena mutta on ilmiselvästi jo tottumassa Karhun kaatoon ja tekee omalta osaltaan näin loppukauteen entistä enemmän jännitystä. Ottelu päättyi 76–88.

Voittajajoukkueen kovin korintekijä oli illan pelissä Bryan Griffin, joka keräsi 23 pisteensä lisäksi myös mojovat 12 levypalloa. Edukseen erottui myös joukkuetoveri Marcus Lovett Jr, jolle merkittiin 19 pistettä.

Kauhajoen puolella pistetilastoa puolestaan johti Cameron Jones 19:llä.

Kataja taistelee playoff-paikasta, Korihait Korisliiga-paikastaan

Alemmassa jatkosarjassa Kataja Basket otti 85–71-kotivoiton yhdestä pahimmista kilpailijoistaan Kobrista. Kataja on sarjataulukon kahdeksannella sijalla, mutta Kobrat havittelee paikkaa vain yhden voiton päässä sijalla kymmenen.

Voiton pääarkkitehti oli pelinjohtaja Jamar Wilson, joka teki ottelussa 25 pistettä, keräsi seitsemän levypalloa ja jakoi neljä koriin johtavaa syöttöä. Kobrien tilastorohmu oli Stokley Chaffee Jr, jolle merkittiin 19 pistettä ja 12 levypalloa.

Korihait näytti pahimmalla hetkellään runkosarjassa jo siltä, että oli matkalla suoraa päätä divisioonien puolelle. Näin ei asian laita kuitenkaan enää ole, sillä joukkue on pistänyt kampoihin kaikella, mitä tankista löytyy. Keskiviikkona BC Nokia taipui kotikentällään 87–92.

Korihait on taulukon viimeisellä sijalla mutta vain yhden voiton päässä Bisons Loimaasta eli vielä potentiaalinen nousija pois tuomiopaikalta. Nokia sen sijaan on yhä visusti kiinni playoff-paikassa sijalla seitsemän.

Korihaiden pistetykkinä joukosta erottui tänään suomalaislaituri Sebastian Lindberg 18 pisteellä ja viidellä levypallolla. Bojan Sarcevic heitti kymmenen pistettä, keräsi seitsemän irtopalloa ja syötti peräti 13 kertaa merkinnän arvoisesti.

Nokian kovin tilastosarake nähtiin Steven Haneylla, jolle merkittiin 26 pistettä ja seitsemän levypalloa.