Perjantai-ilta tarjosi Korisliigassa kolme mielenkiintoista ottelua. Kouvot tarrasi voitolla Vilppaasta kiinni toiseen sijaan. Sarjan häntäpäässä Bisons teki voitollaan eroa Korihaihin.

Voitosta voittoon ylemmässä jatkosarjassa kulkenut Vilpas koki tänään ensimmäisen tappion, kun vierasjoukkue Kouvot päätti Vilppaan kuuden ottelun voittoputken ylemmässä jatkosarjassa. Voiton myötä Kouvot otti tiukan otteen toiseen sijaan. Loppulukemat olivat Kouvoille 88–89 (42–42).

Jännittävä ottelu ratkesi vasta päätösneljänneksen viimeisellä minuutilla, kun Kouvojen Ilmari Toikkanen (15/5) ja Tuomas Hirvonen (10/7/4) onnistuivat korinteossa. Vilppaalla oli viimeisessä pallonhallinnassaan mahdollisuus tasoittaa ottelu ja viedä se jatkoajalle onnistuneella kolmen pisteen heitolla, mutta salolaiset eivät löytäneet heittopaikkaa, vaan joutuivat tyytymään kahden pisteen suoritukseen.

Kouvojen paras pistemies oli 23 pistettä heittänyt Tray Boyd. Järkälemäinen Hannes Pöllä kokosi maukkaan 18 pisteen ja 12 levypallon tuplatuplan. Vilppaan paras oli huimaan kevätkuntoon päässyt Bryan Griffin, joka säkitti 30 pistettä ja kaapi 14 levypalloa.

Kataja Basket kävi ryöstöretkellä Uudessakaupungissa, kun se kaatoi Korihait 63–79 (33–34). Tasaisen avauspuoliajan jälkeen Kataja määräsi tahdin ottelun jälkimmäisellä puoliskolla. Voiton myötä joensuulaiset nousivat seitsemännelle sijalle tasapisteisiin ottelun vähemmän pelanneen BC Nokian kanssa.

Katajan tehokkain oli 19 pistettä ja 13 levypalloa haalinut Rahlir Hollis-Jefferson, joka sai taustatukea Jamar Wilsonilta (17/4/4) ja Nicholas Griffiniltä (16/3). Korihaiden paras pistemies oli 18 nakuttanut Jalen Jackson.

Loimaa Bisons oli ottelussaan Kobria vastaan niukasti alakynnessä vielä kolmannella neljänneksellä, mutta loimaalaiset ryhdistäytyvät ja pitivät maukkaat sarjapisteet kotiluolassaan lukemin 97–85 (41–47).

Bisonsin Zachary Copeland viimeisteli peräti 38 pistettä osuen kaaren takaa upeat kahdeksan kertaa. Loimaalaiset Zach Thomas (16/7/10) hätyytteli tripa-tuplaa Loimaan perjantai-illassa. Kobrien paras oli 30 pistettä upottanut Andre Wesson Jr.