Naisten Korisliigassa oli viimeistä edellinen pelipäivä jatkosarjojen osalta. Ylemmässä jatkosarjassa voitot kirjattiin ToPo:lle ja Peli-Karhuille. Alemmassa jatkosarjassa Catz ja FoA nappasivat voiton ja taistelu viimeisestä pudotuspelipaikasta huipentuu päätöspäivänä.

Torpan Pojat sai illan kierroksella vastaansa kovavireisen Kouvottaret. Kouvolalaisjoukkue saapui Helsinkiin neljän ottelun voittoputkessa, mutta kotijoukkue onnistui katkaisemaan putken, kun se nappasi sarjapisteet jatkoajan jälkeen 87-82.

Helsinkiläisjoukkueen aloitusviisikko oli ottelussa huimassa iskussa. Joukkueen 87 pisteestä peräti 82 merkittiin avausviisikon pelaajille. Gabriela Bronson oli ottelun pistekuningatar. Hän pussitti 27 pistettä, keräsi seitsemän levypalloa ja jakoi kahdeksan koriin johtanutta syöttöä. Erika Davenport tilastoi 22 pistettä ja 20 levypalloa. Taru Tuukkanen oli lähellä tripla-tuplaa. Hänen tilastoihinsa merkittiin 18 pistettä, 16 levypalloa ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Rashida Timbilla hääri Kouvottarien tehopelaajana. Hän pussitti 16 pistettä, keräsi 22 levypalloa ja jakoi yhdeksän koriin johtanutta syöttöä.

Joukkueet ovat ylemmässä jatkosarjassa sijoilla 2 ja 3. ToPo tarrasi kiinni toiseen sijaan, mutta se kohtaa viimeisessä ottelussaan Peli-Karhut. Kouvottaret saa vastaansa HBA-Märskyn.

Lappeenrannan Catz sai vastaansa Tampereen Pyrinnön. Kotijoukkue karisti tamperelaiset kannoiltaan toisella ja kolmannella jaksolla. Sarjapisteet jäivät lappeenrantaan 74-51.

Kotijoukkueen joukkuepeli oli huomattavasti parempaa kuin vierailla. Se näkyi pallon liikkeessä ja koriin johtaneiden syöttöjen määrässä. Catzille niitä merkittiin 20, kun vieraat jäivät vain viiteen.

Elena Melto pussitti 25 pistettä ja keräsi kymmenen levypalloa. Noora Kuukka pussitti 12 pistettä. Kuudella pelaajalla liikkeellä olleesta Pyrinnöstä Taru Timo heitti 19 pistettä.

Catz on alemmassa jatkosarjassa kolmantena ja kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa. Pyrinnölle ottelu oli tälläerää viimeinen Naisten Korisliigassa, sillä se putoaa sarjatasoa alemmas.

Ylemmän jatkosarjan voiton jo aikaa sitten varmistanut Kotkan Peli-Karhut matkasi jatkosarjassa viidenneksi sijoittuvan Vimpelin Vedon vieraaksi. Edellisessä ottelussa pitkästä aikaa tappion kärsinyt PeKa palasi voittajaksi 93-72.

Vierasjoukkue heitti ottelussa kolmen pisteen heitot huomattavasti kovemmalla tarkkuudella. Joukkueen osumaprosentiksi kirjattiin 43%, kun taas Vimpelin vastaava oli 26%.

Naomi Davenport kirjautti ottelussa tupla-tuplan 21 pisteellä ja 17 levypallolla. Zykera Rice pussitti 17 pistettä. Kym Royster säkitti kotijoukkueelle 27 pistettä.

Peli-Karhujen jatkosarja jatkuu vielä kärkikamppailulla ToPo:a vastaan. ViVe pääsee jo keskittymään pudotuspeleihin.

Forssan Alku matkasi illan ottelussa EBT:n vieraaksi. Se haki vieraspisteet 82-69 ja piti voitolla pudotuspelihaaveensa elossa. Päätöskierroksella Forssalaiset kohtaavat juurikin Catzin, joka on sarjassa viimeisellä pudotuspelipaikalla.

FoA oli liikkeellä kapealla kokoonpanolla. Sillä oli mukana vain seitsemän pelaajaa. Aloitusviisikko urakoi kuitenkin isoista minuuteista huolimatta hienosti ja oli suurin syy voittoon.

Ninni Salmi heitti uransa ennätyspisteet 36 pisteellä. Lisäksi hän keräsi 11 levypalloa. Roosa Kososelle merkittiin tupla-tupla 17 pisteellä ja 12 levypallolla. Taylor Jones teki EBT:lle 20 pistettä ja keräsi 16 levypalloa.

EBT on jo varmistanut alemman jatkosarjan voiton.