Miesten Korisliigan ylemmässä jatkosarjassa ottelun voitti perjantaina sarjakakkonen Kouvot. Alemmassa puolestaan Korihait, jolla on pöydässä kovat panokset.

Miesten Korisliigan alemman jatkosarjan ottelussa oli jännitys katossa. Toinen joukkueista, Lahti Basketball, on yhä juuri ja juuri playoff-viivan päällä, mutta sen paikkaa havittelee tasapisteissä oleva joukkue. Sen sijaan toinen, Korihait, kamppailee välttääkseen koko pääsarjasta putoamisen. Ottelutulos 70–63 kotikentällä pelanneiden Korihaiden hyväksi oli tuon päämäärän kannalta kriittinen. Lahden asema puolestaan horjuu tappion myötä pahasti.

Korihaiden ahkerimmat tilastonikkarit ottelussa olivat Jarrett Croff, Mitchell Smith ja paikallistähti Bojan Sarcevic. Croff merkkautti 17 pistettä, kahdeksan levypalloa ja kuusi koriin johtavaa syöttöä. Smith puolestaan 16 pistettä ja yhdeksän levypalloa, ja Sarcevicin tilille ilmestyi 12 pistettä, kahdeksan levypalloa ja seitsemän syöttöä.

Lahden tilastohirmut olivat Khalil Iverson 22 pisteellä ja 16 levypallolla sekä Chris Clarke 17 pisteellä ja 14 levypallolla.

Ylemmässä jatkosarjassa Kouvot vahvisti jalansijaansa

Kouvoilla ei ole enää mahdollisuutta nousta Kauhajoen ohi Korisliigan kärkipaikalle, kun otteluita on enää yksi jäljellä, mutta sen kakkossija on varsin vakaalla pohjalla – erityisesti tämän päivän 120–83-voiton jälkeen. Kouvojen vieraana taipui sarjan kuudetta sijaa pitävä Tampereen Pyrintö.

Voittajajoukkueen kokoonpanosta peräti kuusi pelaajaa naulasi taululle kaksinumeroisia pistelukemia, mutta korkeimman saalisti Makuach Maluach. Hänelle merkittiin niitä 24 ja päälle yhdeksän levypalloa. Vaihtopelaajien korkeimpaan pistemäärään, 14, ylsi loukkaantumisen jäljiltä kentälle palannut Henri Permanto.

Pyrinnön kovin esitys nähtiin Ike Smithiltä, joka takoi 33 pistettä ja kahmi kymmenen levypalloa.

Kauhajoen ja KTP-Basketin välinen kohtaaminen jouduttiin perumaan Kauhajoen kokoonpanossa vallitsevasta koronatartuntatilanteesta johtuen.