Miesten Korisliigan ylemmän jatkosarjan ottelun voitti lauantaina Helsinki Seagulls. Alemmassa voitokkaina olivat Kataja Basket ja BC Nokia. Jatkosarjoja on jäljellä enää yksi ainoa ottelukierros, ja se pelataan kokonaisuudessaan keskiviikkona 30. maaliskuuta.

Kataja Basket taivutti Bisons Loimaan 73–63. Samalla Kataja teki palveluksen sekä itselleen että Korihaille. Itselleen siksi, että Kataja pitää voiton ansiosta kiinni vaakalaudalla olleesta playoff-paikastaan ja jatkaa pudotuspeleihin. Korihaille taas siksi, että Bisonsin häviön vuoksi Korisliigasta putoava joukkue ei ole vielä selvänä. Divariin putoamisessa ratkaisun avaimet ovat nyt kirjaimellisesti putoajan käsissä, sillä potentiaaliset jumbosijalle jääjät – Korihait ja Bisons – kohtaavat ainoassa jäljellä olevassa ottelussaan toisensa.

Illan ottelussa Katajan ja Bisonsin välillä voittajajoukkueen pistekuninkaaksi nousi 17:llä suomalaislaituri Tomi Lommi. Lisäksi Lommi nappasi neljä levypalloa.

Bisonsin korkein pistesaldo, 18, merkattiin Cortez Edwardsille.

Katajan voitto varmisti seuralle playoff-sijan, vaikka viimeisten paikkojen osalta taulukko onkin yhä melkoisessa sumpussa. Kataja on seitsemäntenä, ja myös tasapisteissä kahdeksantena tuleva BC Nokia voitti oman ottelunsa. Yhdeksännellä sijalla joukkueita seuraa Lahti Basketball – vain yhden voiton päässä.

Kobrien ja Nokian kohtaaminen tänään päättyi ottelutulokseen 78–82 Nokian hyväksi, eikä sillä enää ollut vaikutusta Kobrien tilanteeseen. Lapualaisseura on jo pudonnut liian kauas pudotuspeliviivasta.

Voittajajoukkueen tähtenä häärivät tuttuun tapaan Kahron Ross 21 pisteellä sekä Arnaldo Toro 12 pisteellä ja 19 levypallolla. Kobrien puolella sen sijaan loistivat Andre Wesson Jr. ja Stokley Chaffee Jr – kumpikin 16 pisteellä.

Miesten Korisliigan ylemmän jatkosarjan puolella sen sijaan voittoa juhli Helsinki Seagulls. Kohtaaminen Salon Vilppaan kanssa ei merkittävästi muuttanut sarjataulukkoasetelmia, mutta ainakin alemmin sijoittunut Seagulls näytti, ettei heidän tuomansa uhka kärkijoukkueita kohtaan ole aiemmista tappioputkista huolimatta haihtunut. Salossa pelattu ottelu päättyi tulokseen 80–87.

Seagullsin pistetykki ottelussa oli Joseph Lawson III, joka tilastoi 25 pistettä ja seitsemän levypalloa. Loistokasta työtä takakentän puolella teki Lassi Nikkarinen, joka osui 16 pistettä ja jakoi yhdeksän koriin johtavaa syöttöä. Hänen vaihtomiehensä ja ajoittainen takakenttäparinsa Petteri Koponen käytti myös minuuttinsa tuotteliaasti tekemällä kymmenen pistettä ja syöttämällä kolmesti.

Seagullsin on voitettava viimeinen ottelunsa KTP-Basketia vastaan noustakseen neljännelle sijalle ja saavuttaaksen kotiedun. Vilpas puolestaan on kiinni kolmannessa sijassa ja kohtaa viimeisessä pelissään Pyrinnön.