Naisten Korisliigan pudotuspelit saatiin käyntiin. Ensimmäiset kiinnitykset välieräpaikkoihin nappasivat PeKa, HBA ja ToPo.

Kotkan Peli-Karhut oli pudotuspeliavauksessa totutun kova ja otti sarjassa komennon 93-60. Sarja on torstaina katkolla Forssassa.

Kotijoukkue otti komennon jo avauspuolikkaan aikana Naomi Davenportin johdolla. Puoliajalla kotkalaisryhmä johti ottelua 44-28.

FoA ei pystynyt vastaamaan kotkalaisille myöskään toisella puoliajalla. PeKa kasvatti eroaan tasaisesti ja nappasi ottelusta selvän voiton 93-60.Peli-Karhujen joukkuepeli toimi ottelussa paremmin ja joukkueelle kirjattiin 25 koriin johtanutta syöttöä. FoA:n syöttöjen määrä jäi 12.

Inga Orekhova pussitti ottelussa 20 pistettä. Linda-Lotta Lehtoranta kasasi kahdeksan pistettä ja kymmenen koriin johtanutta syöttöä. Davida Dale oli Alun ykkönen 25 pisteellä ja yhdeksällä levypallolla.

Vimpelin Veto matkasi vierasotteluun Helsinkiin. Se oli pitkään kiinni voitossa, mutta lopulta HBA nappasi avausvoiton 77-76.

Avauspuolisko oli ottelussa tasainen ja molemmilla oli omat hetkensä. Puoliajalla vieraat johtivat peliä 28-25.

Vimpeli nousi kolmannella jo ratkaisevan tuntuiseen johtoon ja näytti siltä, että joukkue ryöstäisi kotiedun itselleen. HBA osoitti kuitenkin lujuutta ja nousi Janette Aarnion kolmen pisteen heitolla jatko-ajalle, jolle lähdettiin tilanteesta 65-65.

Jatkoajalla ottelun ratkaisijaksi nousi Taika Uusimäki, joka upotti lay-upin kaksi sekuntia ennen päätössummeria. Avausvoitto jäi Helsinkiin 77-76.

Aarnio upotti ottelussa 20 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Saana Kujala kasasi 19 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Kym Royster heitti Vimpelille 22 pistettä ja napsi 16 levypalloa.

Sarja on katkolla HBA:lle torstaina Vimpelissä.

Torpan Pojat aloitti pudotuspelit kotikentällään vahvasti. ToPo nappasi ottelusta voiton 96-54 ja sarja on katkolla perjantaina Espoossa.

Kotijoukkue löi ottelulle tahdit avauspuolikkaan aikana. Joukkueen hyökkäyspeli toimi loistavasti ja samalla onnistumisia tuli myös puolustuspäässä. Puoliajalle mentiin tilanteessa 50-27. Toisella puoliajalla helsinkiläisjoukkue kasvatti eroa entisestään. EBT:n kaukoheitot eivät ottelussa osuneet kohteeseen. Vieraat osuivat kaaren takaa vain kolmesti.

Kokenut Taru Tuukkanen pussitti 25 pistettä ja keräsi kahdeksan levypalloa. Erika Davenport teki tupla-tuplan 23 pisteellä ja 14 levypallolla. Alyesha Lovett teki 13 pistettä ja keräsi 14 levypalloa.