Miesten Korisliigassa saatiin jatkosarjat päätökseen ja viimeiset pudotuspelijoukkueet varmistettua. Samalla varmistui myös Bisonsin putoaminen Korisliigasta.

Korihait ja Bisons Loimaa kohtasivat ennenkuulumattomassa kamppailussa, kun miesten Korisliigan viimeisille sijoille jääneet joukkueet ratkaisivat pudotuspaikalle joutujan keskinäisessä ottelussa. Tiukka peli päättyi lopulta luvuin 76–82, ja voittoa juhli Korihait. Se tarkoittaa, että Bisons Loimaa putoaa pääsarjasta.

Korihaiden korihai ottelussa oli Jalen Jackson 20 pisteellä, ja Bisonsin puolella 25 pistettä keräsi Zachary Copeland.

Korihait suoritti kautensa lopussa ihmeellisen nousun kaukaisesta takaa-ajoasemasta. Joukkueen kaikkiaan kymmenestä voitosta kahdeksan tuli 11:n viime ottelun aikana.

Viimeisestä playoff-sijasta kamppaillut Lahti Basketball taivutti Kobrat 80–66. Ottelutulos ei yksin vielä ratkaissut sijoitusta mutta se oli pudotuspelihaaveiden kannalta välttämätön. Kobrat sen sijaan on pudonnut pelistä jo aiemmin.

Ottelun ratkaisija kaikissa päissä kenttää oli Lahden Chris Clarke, joka tilastoi 19 pistettä, 15 levypalloa ja seitsemän koriin johtavaa syöttöä. Kobrien puolella pistetilastoa johti 20 pistettä ja kuusi levypalloa merkkauttanut Andre Wesson Jr.

Lahden pudotuspelipaikan kannalta oli kuitenkin välttämätöntä, että BC Nokia taipuisi omassa ottelussaan. Niin myös kävi, kun Nokia kärsi 57–65-tappion Kataja Basketille. Kataja puolestaan oli jo varmistanut oman playoff-paikkansa sijalla seitsemän.

Nokian kapteeni Antero Lehto laittoi kieltämättä ratkaisupelissä parastaan osumalla 17 pistettä – viisi kertaa viidestä kaaren takaa – mutta ei pysynyt silti vauhdissa, kun Katajan Tomi Lommi johti oman joukkueensa voittoon vastaavalla pistemäärällä.

Ylemmässä jatkosarjassa pienempää liikehdintää

Ylemmässä jatkosarjassa ei nähty valtavia muutoksia sijoituksiin. Sarjakärki Kauhajoki otti 113–92-voiton kakkossijan Kouvoista, ja kumpikin joukkueista säilytti aiemmat paikkansa ja kotietunsa.

Ottelun pistekuninkaat olivat Kauhajoen Lee Skinner 31:llä ja Kouvojen Makuach Maluach 19:llä.

Tampereen Pyrinnön sijoitus sarjataulukon kuudenneksi oli lukittu jo ennen kuin se taipui Salon Vilppaalle 60–80. Vilpas lukitsi itselleen kolmannen sijan ja näin ollen myös kotiedun Pyrintöä vastaan puolivälierissä.

Pistetaulukkoa johtivat Vilppaan Marcus Lovett Jr. 21:llä ja Pyrinnön Emanual Shepherd 12:lla.

Helsinki Seagulls taivutti KTP-Basketin 95–71 ja otti itselleen yhden voiton edun joukkueiden välisessä kilvassa. Seagulls ja KTP kohtaavat toisensa puolivälierissä, ja Seagullsilla on neljännen sijansa ansiosta hallussaan kotietu.

Voittajien riveissä loistivat Shawn Huff 20 pisteellä sekä Lassi Nikkarinen viidellä pisteellä ja 11 syötöllä. KTP:n kovin tilastonikkari oli Urald King 22 pisteellä ja 12 levypallolla.

Korisliigan playoff-parit
Kauhajoki–Lahti Basketball
Kouvot–Kataja Basket
Salon Vilpas–Tampereen Pyrintö
Helsinki Seagulls–KTP Basket