Naisten Korisliigan välieräjoukkueet ovat selvillä, kun viimeisenä joukkueena välieriin tiensä selvitti ToPo. Eilen mitalipeleihin tiensä selvittivät PeKa, Kouvottaret ja HBA.

Topo aloitti ottelun vahvemmin ja karkasi johtoon hyvän kaukoheittopelinsä ansiosta. EBT kuitenkin sai peliinsä eloa ja nousi iskuetäisyydelle ennen puoliaikaa. Tauolla tilanne oli ToPon hyväksi 46-41.

Kolmannella jaksolla peli säilyi jännittävänä eikä kumpikaan joukkue päässyt juhlimaan hyökkäyspäässä. Vierasjoukkue pääsi kuitenkin päätösjaksolle kahdeksan pisteen etumatkalta.

ToPo piti johtonsa ottelun loppuun asti. Voitto kirjattiin sille 78-68 ja ottelusarja 2-0.

Taru Tuukkaselle merkittiin 27 pistettä ja 15 levypalloa. Gabriela Bronson pussitti 18 pistettä ja keräsi 11 levypalloa. EBT:n Taylor Jones ylsi niinikään tupla-tuplaan 21 pisteellä ja 13 levypallolla.