Miesten Korisliigan puolivälierissä illan molemmat ottelut äityivät tiukoiksi kamppailuiksi, mutta vain toisessa tasoitettiin otteluvoitot.

Kataja Basket oli maanantaina lähellä venyä yllätykseen Kouvoja vastaan. Ttiistaina venyminen meni loppuun asti. Miesten Korisliigan seitsemänneltä sijalta playoffeihin lähtenyt Kataja taivutti vastustajansa 86–81 ja tasoitti sarjan 1–1:een.

Voittajajoukkueen pistehirmu oli Nicholas Griffin 22:lla, mutta erinomaisesti pelasi myös penkiltä tullut Mikael Laihonen, joka merkkautti kymmenen pistettä ja neljä levypalloa.

Kouvojen korkeimmasta pistemäärästä, 21, vastasi Billy Boyd III. Hannes Pöllä kunnostautui levypalloissa kymmenen arvoisesti, vaikka jäikin pisteidenteossa neljään.

Lahti Basketball laittoi erinomaisen vastuksen sarjakärki Kauhajoelle mutta ei pystynyt tasoittamaan sarjaa. Kotikentällään pelanneet lahtelaiset taipuivat tiukan väännön jälkeen 85–89.

Lahden Chris Clarke ylsi triplatuplaan tehdessään 25 pistettä, 14 levypalloa ja 11 koriin johtavaa syöttöä. Kovia lukuja merkittiin myös suomalaisille Ricky Waxlaxille – 15 pistettä – ja Eemi Luukkoselle – 13 pistettä. Siitäkään huolimatta Lahden nuori joukkue ei onnistunut taivuttamaan monissa liemissä keitettyä ennakkosuosikkia.

Kauhajoen kokoonpanossa kuusi eri pelaajaa ylsi kaksinumeroisiin pistesuorituksiin. Korkeimman saldon, 15, keräsi Cameron Jones. Myös takamies Henri Kantonen teki tasaisen varmoja ratkaisuja merkkauttaessaan 12 pistettä, viisi levypalloa ja kolme syöttöä.