Kotkan Peli-Karhut ja HBA aloittivat välieräsarjansa Kotkassa. Hallitseva mestari ei tarjonnut avausottelussa vierailleen mahdollisuuksia vaan nappasi voiton 98-66 ja johtaa ottelusarjaa nyt 1-0.

Avausjaksolla vierasjoukkue pysyi hyvin kotkalaisten kannoilla. Roosa Lehtorannan heittokäsi oli kuitenkin kuumana ja hän upotti kolme kolmen pisteen heittoa ja niiden avulla kotijoukkue pääsi tauolle viiden pisteen johtoasemassa.

Toisen jakson PeKa aloitti vahvasti ja vei ensimmäiset viisi minuuttia 14-5. Se siivitti kotkalaisjoukkueen puoliajalle johdossa 41-24.

Kolmannella jaksolla molemmat joukkueet esittivät iloista hyökkäyspeliä. Viimeiselle tauolle mentiin kotijoukkueen 20 pisteen johtoasemassa.

Kotkalaisjoukkue kasvatti päätösjaksolla voittolukemiksi 98-66. Se siirtyi ottelusarjassa 1-0 johtoon. Finaalipaikkaan vaaditaan kolme voittoa.

PeKa upotti ottelussa kolmen pisteen heitot 51 prosenttisesti. Vieraiden osumatarkkuus jäi 31 prosenttiin.

Inga Orekhova pussitti ottelussa 20 pistettä ja osui kaaren takaa viidesti. Naomi Davenport saalisti tupla-tuplan 16 pisteellä ja 12 levypallolla. Myös Linda-Lotta Lehtoranta tilastoi tupla-tuplan 10 pisteellä ja kymmenellä koriin johtaneella syötöllä. HBA:n Teresa Seppälä pussitti 15 pistettä.

Sarja jatkuu perjantaina Märskyn kotikentällä.