Viron ja Latvia yhteisliigassa pelataan viikonlopun aikana Final Four -lopputurnaus, jossa ratkaistaan sarjan voittaja. Alexander Madsenin VEF Riika lähtee lopputurnaukseen ennakkosuosikkina.

VEF oli runkosarjassa ykkönen häviten kauden aikana vain kolme peliä ja puolivälierissä kaatui suoraan kahdella voitolla Tartto Ülikool. Madsen lähtee luottavaisena ratkaisuotteluihin.

– Tämä on sitä aikaa vuodesta miksi on koko kausi treenattu ja yritetty rakentaa mahdollisimman yhtenäistä joukkuetta. Meille tuli tosi iso loukkaantuminen ja se luo hieman haasteita, mutta niillä mennään ketä on jalkeilla. Tämän sarjan osalta tavoitteena on, että kausi päättyy kirkkaimpaan mitaliin, Madsen toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

VEF:llä on viime kaudelta hampaankolossa, sillä silloin se hävisi finaalissa virolaiselle Kalev/Cramolle. Kalev/Cramo oli runkosarjan kakkonen, mutta hävisi yllättäen puolivälierissä Pärnulle otteluvoitoin 0-2. Madsen oli odottanut pääsevänsä makselemaan Kalev/Cramolle kalavelkoja, mutta nyt edessä ovat uudet vastustajat.

– Se on omalla tavallaan harmi, sillä olimme valmistautuneet siihen, että kohtaisimme heidät finaalissa. Ensin voitetaan välierissä Ogre ja sitten finaalissa Kalev. Nyt meni näin, muttei tilanne meidän osaltamme helpottanut. Muut joukkueet tulevat nyt meitä vastaan altavastaajina ja se tuo omat haasteemme. Nyt finaalissa tulisi vastaan joko Pärnu tai sarjanousija Viimsi, ja se tuo henkisesti eri lähtökohdat.

Ennen mahdollista finaalia VEF Riian pitää kaataa välierässä latvialainen Ogre. VEF voiti molemmat ottelut runkosarjassa selvästi, mutta Madsen tietää vastustajan vaarallisuuden.

– Ogre on vaarallinen vastustaja ja heillä on yksi sarjan kovimmista heittäjistä. He ovat kokenut joukkue, joka on pelannut pitkään yhdessä. Voitimme heidät viime vuonnakin välierissä ja samat kaverit sieltä ovat tulossa taas, mutta he ovat hankkineet pari latvialaista ja yhden liettualaisen lisää. Tuttu joukkue.

Madsen on ollut hurjassa kevätvireessä. Hänet valittiin Latvian liigan finaalin MVP:ksi ja oli molemmissa puolivälierissä joukkueensa paras pistemies.

– Yritetään jatkaa siitä mihin jäätiin. On kiva pelata, kun jengiläiset löytävät ja heitot menevät sisään. Se tekee pelaamisesta helpompaa, Madsen miettiin.

Viron ja Latvian yhteisliigan Final Four pelataan Riiassa. Välierät ovat edessä lauantaina ja finaali sunnuntaina.