Miesten Korisliigan välierissä voitot menivät lauantaina Salon Vilppaalle ja Kauhajoelle.

Vasta Salon Vilppaan viime pelissä sentteri Jeremiah Wood johti joukkueen voittoon triplatuplaa lähentelevällä esityksellään. Heti ensimmäisessä välieräottelussa mies päätti toistaa samanlaisen rymistelyn. Vilpas taivutti Kataja Basketin roimalla erolla 99–64.

Toki Vilpas nauttii sarjassa kotiedun lisäksi myös niin sanottua ennakkosuosikin asemaa. Nousihan vastustaja Kataja mukaan toiselle kierrokselle seitsemänneltä sijalta asti. Siitä huolimatta vaaka näytti epätasapainoiselta koko ottelun ajan. Jo ensimmäinen jakso päättyi isäntien 30–12-johdossa.

Rynnistystä johtaneen Woodin tilastoiksi merkittiin 16 pistettä, kahdeksan levypalloa ja yhdeksän koriin johtavaa syöttöä. Joukkuetoveri Marcus Lovett Jr. nokitti kevyesti pisteissä keräten 18. Katajan kovin pistemies ottelussa oli Nicholas Griffin 16:lla.

Illan toisessa välieräottelussa nähtiin Kauhajoen toinen voitto. Kotikentällään pelannut Helsinki Seagulls taipui paineen alla luvuin 87–100 ja putosi ottelusarjassa 0–2-tappioasemaan.

Tuttuun tapaan Kauhajoen riveistä erottui monta onnistujaa. Heihin kuuluivat muiden muassa suomalaistakamiehet Henri Kantonen ja Severi Kaukiainen.

Kantonen tilastoi yhdeksän pistettä ja viisi syöttöä, Kaukiaiselle merkittiin 18 pistettä ja kolme syöttöä, ja Cameron Jones otti nimiinsä 17 pistettä ja neljä syöttöä.

Seagullsin puolella paras pisterohmu oli 20 merkkauttanut Joseph Lawson III, mutta hänestä ja joukkuetovereista ei ollut vastusta Kauhajoelle, joka upotti 72 prosenttia kahden pisteen heitoistaan ja 43 prosenttia kaukoyrityksistään.