Naisten Korisliigan kolmas finaali pelattiin Kotkassa. PeKa nappasi kotikentällään voiton 74-64 ja siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon.

Avausjaksolla molemmat joukkueet pääsivät hyvin heittopaikoille. Kotijoukkue upotti heittonsa kovalla prosentilla, kun taas Kouvottarilla oli vaikeampaa. PeKa karkasikin johtoon ja pääsi tauolle johdossa 25-13.

Toiselle jaksolle Kouvottaret tiivisti puolustustaan ja pakotti Peli-Karhut pallonmenetyksiin. Niiden turvin vieraat nousivat kuuden pisteen päähän. Puoliajalle lähdettiin kotijohdossa 34-27.

Kolmannella jaksolla Peli-Karhut hallitsi levypalloja niin hyökkäys kuin puolustuspäässä. Kun myös joukkueen heitot upposivat koriraudan läpi pääsi PeKa viimeiselle jaksolle johdossa 57-43.

Kotkalaiset aloittivat vahvasti myös päätösjakson ja kasvattivat johtonsa nopeasti 20 pisteeseen. Kouvottaret taisteli loppuun asti, mutta PeKa nappasi voiton 74-64. Samalla se siirtyi finaalisarjassa 2-1 johtoon ja finaalisarja on katkolla kotkalaisille keskiviikkona.

Zykera Rice pussitti ottelussa 17 pistettä. Naomi Davenportille merkittiin 12 pistettä ja kahdeksan levypalloa. Sarah Toeaina säkitti vieraille 18 pistettä.

Ottelusarja jatkuu keskiviikkona Kouvottarien kotiluolassa. Pallo heitetään ilmaan klo 18:30.