Golden Staten rauhallisena tunnettu päävalmentaja Steve Kerr antoi palaa keskiviikkoaamun ottelussa ja ottelun jälkeen, kun Memphisin Dillon Brooks teloi Warriorsin Gary Payton II:n katsomoon ja todennäköiselle sairaslomalle.

Lähetyksiin tarttui selvästi, kuinka Kerr tilanteen jälkeen reagoi: ”Painu v…..n, Brooks” eli selvästi kuultavissa. Brooks joutuikin ulosajetuksi, mutta seuraukset olivat kovat: Payton mursi kyynärpäänsä ja huilia tulee. Ottelun jälkeen Kerr kävi tilannetta läpi.

– En osaa sanoa, oliko se tahallista, mutta likaista se oli. Pelissä on tietty koodi. Sitä pelaajat seuraavat eli he eivät koskaan laita vastapelaajan kautta tai jopa uraa vaaraan iskemällä takaa ilmassa olevaa pelaajaa päähän, Kerr pohti.

– Hän rikkoi koodin. Dillon Brooks rikkoi koodin, Kerr ihmetteli.

Payton karkasi yksin vastustajan korille ensimmäisen neljänneksen lopulla. Payton hyppäsi tekemään varman korin, kun Brooks tuli takaa, mahdollisesti yritti blokkia, mutta yritys päätyi lopulta iskuksi täydessä vauhdissa ja ilmassa olleen Paytonin takaraivoon. Tämän seurauksena toisen polven pelaaja putosi huonosti parkettiin ja mursi kyynärpäänsä.
Ottelusarja on nyt 1-1. Kummassakin ottelussa on toistaiseksi pelaajalle näytetty suihkuhuonetta etuajassa ja ilman virhetilin täyttymistä. Onkin täysin varmaa, että ottelusarja tulee jatkumaan todella kiihkeänä.