Neljäs koripallofinaali tarjosi jännitystä ja draamaa koko rahan edestä. Ajoittain kotijoukkue Vilpas oli niskan päällä, välillä Kauhajoki.

Ottelun loppupuolella jo näytti siltä, että Karhu Basket menee voittoon. Sitten Vilpas sai ison vaihteen silmään ja vaikutti, että Kauhajoki putoaa kärryiltä. Lopulta kellossa oli 19 sekuntia ja Vilpas tuli ottelussa tasoihin. Kauhajoki sai pallon ja pelasi odotetusti pitkän hyökkäyksen.

Kellossa oli lopulta vain 1,3 sekuntia jäljellä, kun ottelun suuri sankari, Cameron Jones, heitti kahdeksasta metristä upean kolmosen sisään. Haamuheiton jälkeen Salolla oli vielä pieni sauma tulla tasoihin, mutta Juho Nenosen kolmonen viimeisillä sadasosilla meni ohi ja Kauhajoki voitti ottelun 85-82. Samalla Kauhajoki otti jo 3-1 johdon finaalisarjassa, joten joukkueella on mestaruus kolmesti katkolla.

Ottelun sankari Jones heitti ottelussa 23 pistettä, joista valtaosan ottelun ratkaisuhetkillä lopussa. Tärkeimpänä näistä viime hetkien kolmonen, joka tulee elämään kauhajokelaisfanien muistoissa ja Salon kannattajien painajaisissa pitkään.