Philadelphia tasoitti ottelusarjan NBA:n pudotuspeleissä Miamia vastaan sunnuntain ja maanantain välisenä yönä voittamalla 116-108.

Joel Embiid johti oman joukkonsa pakkovoittoon ja samalla siivitti joukkueen toisen supertähden, James Hardenin, pudotuspelien ylivoimaisesti parhaaseen esitykseensä. Hardenin parta heilui tällä kertaa tehokkaasti: 31 pistettä, seitsemän levypalloa ja yhdeksän syöttöä. Embiid kasvatti merkitystään myös tilastoissa, sillä tällä kertaa pisteitä tuli 24 ja levypalloja 11.

Miamin tehomies oli jälleen Jimmy Butler, joka teki ottelussa 40 pistettä. Bam Adebayo tuki iskemällä 21 pistettä, mutta muiden avut jäivät tällä kertaa vaisuiksi.

Embiidin paluun jälkeen Philadelphia on voittanut molemmat ottelunsa. Vanha sanonta siitä, ettei sota yhtä miestä kaipaa, pitänee monessa tapauksessa paikkansa, mutta ei tässä: Joel Embiid on elintärkeä pelaaja Philadelphialle.