Boston Celtics laittoi alun ihmettelyn jälkeen pystyyn melkoisen heittokarnevaalin NBA:n pudotuspelien ratkaisevassa seitsemännessä ottelussa Boston Gardenissa.

Joukkue heitti ottelussa peräti 22 kolmosta, joista ratkaisevimmat tulivat loistavan ottelun pelanneen Grant Williamsin käsistä. Celticsin karkumatkan ykkösmies teki seitsemän kolmosta ja lopulta pistemääräksi kirjattiin 27. Virheongelmiin jo ensimmäisellä puoliskolla joutunut Jayson Tatum teki 23 pistettä ja Jaylen Brown 19.

Hallitseva mestari Bucks aloitti vahvasti. Joukkue oli jo kymmenen pisteen johdossa ottelun alkuvaiheessa. Giannis Antetokuonmpo johdatteli joukkojaan monipuolisesti ja Brook Lopez säesti hienosti. Sitten näytti siltä, että Gianniksen bensa alkoi loppua: ottelusarjassa jättimäisesti uurastanut Kreikan supermies alkoi tehdä virheitä ja muutenkin heikkoja ratkaisuja. Häneltä nähtiin sellaisia ohiheittoja, joihin ei todellakaan olla totuttu.

Tietysti tilastot olivat Gianniksen osalta vahvat: 25 pistettä, 20 levypalloa ja yhdeksän syöttöä. Tällä kertaa ne valehtelevat jonkin verran – Giannis heitti 26 kahden pisteen heittoa, joista vain kymmenen meni sisään. Kolmosyrityksistä neljästä upposi yksi.

Boston osoitti taas, että joukkueella on tason laajuutta. Tatumin jouduttua virheongelmien vuoksi huiliin, kuviteltiin, että Bucks pääsee otteluun vahvasti mukaan. Kävi päinvastoin: Bostonin koko ottelun yksi vahvimmista jaksoista ajoittui Tatumin vaihtopenkillä istumiseen. Toki nuori supertähti palasi peliin upottaen pari viimeistä naulaa kolmosillaan Bucksin arkkuun.

Parempi joukkue meni jatkoon. Niin huiman sarjan kuin Giannis pelasikin, ihmemieskään ei ihan kaikkeen veny.