Luka Doncic johti Dallasin NBA:n välieriin ja toimitti samalla Phoenixin kesälomille. Ja jälleen kerran Chris Paulin unelma jäi toteutumatta.

Doncic ja kumppanit käytännössä ratkaisivat ottelun jo ensimmäisellä puoliskolla. Joukkueen puolustus piti Phoenixin heittokoneet hiljaisena ja samalla sukka heilui toisessa päässä tehokkaasti. Ensimmäisen neljänneksen jälkeen Dallas johti kymmenellä pisteellä ja toisen jälkeen piste-ero oli jo 30 pistettä! Ero kasvoi vielä kolmannella neljänneksellä ja viimeinen neljännes pelattiin lähinnä pois vähemmän kauden aikana peliaikaa saaneiden kesken. Ottelun loppuluvut olivat Dallasille 123-90.

Doncic oli ratkaisuvaiheessa, eli ottelun alussa, pitelemätön. Hän teki yhteensä ottelussa 35 pistettä ja otti kymmenen levypalloa. Tulitukea tuli hyvin Jalan Brunsonilta, 24 pistettä, ja vaihtopenkin Spencer Dinwiddielta, joka tykitti viisi kolmosta ja yhteensä 30 pistettä.

Phoenix oli kokonaisuudessaan vaisu. Koko avausviisikon paras pistemies, Devin Booker, teki vain 11 pistettä. Dallas jatkaa ansaitusti mestaruuden metsästämistä, sillä ratkaisuhetkillä Phoenixissa ei sittenkään ollut sitä, mitä loppuun asti menemiseen olisi vaadittu.