FIBA Europe on tehnyt päätöksen Venäjän ja Valko-Venäjän sulkemiseksi pois kansainvälisistä maa- ja seurajoukkuekilpailuista ensi kauden osalta. Näin ollen Venäjän maajoukkuetta ei nähdä alkusyksystä käytävissä EM-kisoissa.

Aiemmin FIBA Europe oli tehnyt päätöksen sulkeakseen venäläis- ja valkovenäläisseurat, -tuomarit sekä -delegaatit pois sen alaisista kilpailuista pois. Nyt kattojärjestö levitti pannan myös ensi kaudeksi.

FIBA Europe päätti Vilnassa pitämässään kokouksessa, etteivät venäläis- tai valkovenäläisjoukkueet saa osallistua mihinkään FIBA:n alaisiin kansainvälisiin turnauksiin ensi kaudella.

Venäjä oli selvittänyt tiensä tulevan alkusyksyn EM-kilpailuihin ja sen korvaa Tblisin alkulohkossa Montenegro.

Jo aiemmin FIBA oli päättänyt, ettei Venäjälle myönnetä vuoden 2025 EM-kisoja, joita se oli hakenut järjestäväkseen.