Susiladiesin maajoukkuekesän 2022 avannut vierasottelu Portugalia vastaan päättyi tappioon, kun päätösneljänneksellä hurmioon äitynyt Portugali vei voiton nimiinsä loppunumeroin 68-49 (26-28). Portugali vei päätösneljänneksen peräti 28-8.

Ensimmäinen puoliaika oli Susiladiesin heiniä, kun tempon määritteli suomalaiset ja Portugali joutui suomalaisten pallonpaineessa ahtaalle.

– Olimme mielestäni vähän vastustajaa energisempiä ja teimme puolustuksellamme heidän elämästä vaikeaa. Heillä oli 16 menetystä ensimmäiseen puoliaikaan. Toki meilläkin oli 12 kovatempoisessa ottelussa, päävalmentajana ottelussa toiminut Niko Hellman aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

Susiladies astelikin pitkälle tauolle kahden pisteen johtoasemassa 26-28.

– Ensimmäinen puoliaika oli vielä aloitteellisuuden ja energisyyden puolesta hyvä. Oltaisiin voitu tehdä enemmän koreja, jos heitot olisivat menneet sisään. Saimme ihan ok paikkoja.

Kolmannella neljänneksellä puntit olivat vielä suhteellisen tasan – Portugali vei kolmannen kymmenminuuttisen 14-13 – mutta päätösneljänneksen puolivälin tuntumassa rysähti. Suomen hyökkäyspeli sakkasi ja Portugali pääsi juoksemaan kenttää riistoista.

Kokonaisuudessaan Portugali vei päätösneljänneksen 28-8.

– Mitä pidemmälle ottelu eteni, sitä energisempi vastustaja oli. He onnistuivat ottamaan kaiken rytmin meiltä pois hyökkäyspäässä ja pakotti taas meidät 16 menetykseen. He pääsivät juoksemaan kenttää ja tekemään helppoja koreja. Meidän helpot korit oli nollassa.

Hellman nosti esille myös levypallopelaamisen, joka meni kotijoukkueelle 41-34.

– Kamppailupelaamisessa, erityisesti levypallopelaamisessa, vastustaja oli meitä parempi läpi ottelun. Meidän pitää siinä onnistua yhdessä paremmin huomenna.

Suomen ykkösnimet pisteiden perusteella olivat 4/9 kolmoset heittänyt Roosa Lehtoranta (12/1/3 syöttöä) ja Sara Bejedi (10/2). Ottelussa nähtiin myös kaksi debytanttia naisten maajoukkuetasolla: Ninni Salmi (0/1) sekä pisteiden makuun päässyt Roosa Kosonen (2/3).

Portugalilta kaksinumeroiset pistelukemat heittivät Mariana Silva (15/5), Joana Alves (10/8) ja Sara Guerreiro (10/3).

Suomi ja Portugali kohtaavat uudestaan torstaina klo 20:00 Suomen aikaa.

– Hatunnosto vastustajalle, he olivat toisella puoliajalla parempia. Huomenna on uusi yritys.