Edon Maxhuni pelasi vahvan kauden hollantilaisen Heroes Den Boschin riveissä. Maxhunin onnistuneen kauden kruununa oli Hollannin mestaruuden voittaminen.

Hollannin ja Belgian liigat yhdistivät täksi kaudeksi voimansa, mutta samalla maiden joukkueet ratkaisivat myös kansalliset mestaruudet. Den Bosch pääsi juhlimaan seitsemän vuoden tauon jälkeen Hollannin mestaruutta, kun se sai revanssin viime vuoden finaalista kaatamalla Leidenin otteluvoitoin 3-2. Yhteisliigassa Heroesin taival sen sijaan päättyi niukasti välieriin, kun se hävisi Groningenille yhteispistein 168-169.

– Isoin tavoite tälle kaudella oli Hollannin liigan mestaruus. Sitä kautta tuli myös paikka Mestarien liigaan. Yhteisliigan välieriin lähdettäessä ei ollut sitten ihan niin paljon motivaatiota ja sinne vähän mentiin katsomaan, että miten käy. Groningenille oli enemmän voitettavaa, kun voitimme heidät Hollannin liigan välierissä. Meillä oli myös loukkaantumisia, että jos olisimme päässeet finaaliin, niin olisimme joutuneet pelaamaan kuuden pelaajan rotaatiolla, Maxhuni kertaa kautta Koripalloliiton tiedotteessa.

Maxhunille kausi oli menestyksekäs. Väkkärämäinen takamies pyöritteli joukkueensa peliä 13,9 pisteen, 4,7 syötön, 2,3 levypallon ja 1,2 riiston tilastoilla. Hän pääsi maistamaan myös europelien tunnelmaa, kun Den Bosch osallistui FIBA Europe Cupiin. Den Boschin taival katkesi jo alkulohkovaiheeseen Maxhunin tehtaillessa tilastokeskiarvoikseen 12,5 pistettä, 3,7 syöttöä ja 1,3 levypalloa.

– Henkilökohtaisesti tämä oli yksi parhaista kausistani. Oli iso askel päästä pelaamaan FIBA Europe Cupia ja pystyi haastamaan itseään isompia joukkueita vastaan. Huomasi, että omalla pelillä pystyy ottamaan stepin myös isommille kentille. Muuten olisimme voineet voittaa cupin, mutta otettiin kuitenkin se paras marja kakusta mestaruuden myötä. Se oli myös seuran uuden omistajan ensimmäinen mestaruus, joten se oli iso juttu kaikkiaan.

Maxhuni on rakentanut uraansa johdonmukaisesti. Gran Canarian reservijoukkueesta tie vei viime kaudeksi Viroon Pärnun joukkueeseen ja täksi kaudeksi haaste oli taas asteen kovempi Den Boschissa. Tulevaisuudessa tarkoituksena on jälleen ottaa askel eteenpäin.

– Den Bosch haluaisi minun jatkavan, mutta itse pidän vaihtoehdot vielä auki ja katselen mitä mahdollisuuksia on. Toivottavasti pystyisin ottamaan isomman stepin taas eteenpäin.

Ennen ensi kautta Maxhuni pääsee kesällä urakoimaan Susijengin kanssa tärkeitä pelejä. Edessä ovat MM-karsintojen loppuhuipennus, joista ensimmäisenä edessä siintää 30.6. pelattava kotiottelu Ruotsia vastaan. Maajoukkuekesän huipentaa syksyllä pelattavat EM-kilpailut.

– Maajoukkuekesää odotan tosi innolla. Korona jätti minut pois edellisistä maaotteluista ja nyt on intoa sekä halua pelata. Meillä on tosi hyvä ryhmä ja uskon, että tästä tulee meille iso kesä.

Susijengillä riittää tärkeitä pelejä kesän aikana, mutta Maxhuni pitää katseen olennaisessa.

– En ajattele liikaa tulevia pelejä, vaan kaikki ovat yhtä tärkeitä ja lopussa sitten häämöttävät EM-kisat. Se on se iso tavoite, joka huipentaa kesän, Maxhuni muistuttaa.

Edon Maxhunin tilastot yhteisliigassa
Edon Maxhunin tilastot FIBA Europe Cupissa