20-vuotiaiden naisten maaottelussa Suomi oli vielä vähän alle kaksi minuuttia ennen loppusummeria pisteen johdossa 70-69, mutta kalkkiviivat olivat Israelin heiniä. Vieraat veivät loppuhetket 0-7 ja Suomi joutui tyytymään 70-76 (39-28) -tappioon.

Päävalmentaja Pekka Salminen toivoi ennakkoon, että Israel pelaa itselleen tyypillistä koripalloa, jossa israelilaiset sotkevat, aiheuttavat hämminkiä ja pelaavat rohkeasti. Sitä myös Suomi sai.

– Saimme juuri sitä, mitä halusimme. Pitkän aikaa he sotkivat peliä, mutta pystyimme vielä olemaan mukana. Sitten he nostivat aggressiivisuuden uudelle tasolle, mihin me emme pystyneet vastaamaan, Salminen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Puoliajalle Suomi asteli 11 pisteen johtoasemassa, mutta Israel tuli rinnalle kolmannella neljänneksellä, jonka vieraat veivät 11-21.

– Emme saaneet palloa liikkeelle, menetimme palloa ja kaveri juoksi nopeita. Niin kauan, kun saimme palloa liikkeelle, annoimme helpon syötön, ja vielä toisenkin helpon syötön, niin pääsimme hyville heittopaikoille.

– Kun pelataan suomalaista koripalloa, niin ei meillä ole mitään hätää. Vastapainona, jos pallo hyytyy, niin ollaan vaikeuksissa.

Sudenpentujen peli pyöri pitkälti Henna Sandvikin (21/7/3 syöttöä) ja Kati Ollilaisen (15/7/6 syöttöä) harteilla. Israelilta kovaa jälkeä tekivät Yarden Garzon (23/9/6 syöttöä) ja Eden Zipel (17/9/3 syöttöä).

Lähde: Koripalloliiton tiedote