Suomi-koriksen ykköstähti, Cleveland Cavaliersia NBA:ssa edustava jyväskyläläisen HoNsU:n kasvatti Lauri Markkanen, 25, vetää tänä kesänä Suomi-paidan ylleen ensimmäistä kertaa neljään vuoteen. NBA lähetti juhannuksena odotetun lupapaperin, joka mahdollistaa Markkasen osallistumisen kesän MM-karsintoihin ja syyskuun EM-kisoihin Susijengin paidassa.

Markkanen saa hypätä täysipainoisesti tositoimiin Susijengin paidassa maanantaina 27.6., jolloin Susijengi kerääntyy vuosien 2022–23 MM-karsintojen kolmanteen karsintaikkunaan ja siinä pelattaviin otteluihin Ruotsia (30.6.) ja Kroatiaa (3.7.) vastaan.

Jos Susijengi etenee elokuun MM-jatkokarsintoihin, Markkanen saa edustaa Suomea myös 25.8. ja 28.8. pelattavissa ensimmäisissä jatkokarsintaotteluissa sekä Prahan ja Berliinin EM-kisoissa 1.–18. syyskuuta.

– Todella siistiä päästä pelaamaan Susijengin kanssa ensimmäistä kertaa pitkään aikaan. Edellisestä ottelusta Susijengissä onkin ehtinyt kulua sen verran, että olen varmasti kehittynyt siitä pelaajasta, mikä olin kesällä 2018, Markkanen arvioi Koripalloliiton tiedotteessa.

Edellisten Susijengin kanssa pelaamiensa otteluiden jälkeen Chicago Bullsia (2017–21) ja Cleveland Cavaliersia (2021-) edustanut Markkanen on seurannut silmä tarkkana Susijengin otteluita viime vuosien EM- ja MM-karsinnoissa.

– Helmikuun tuplavoitto Sloveniasta oli todella kova saavutus, puhutaan kuitenkin hallitsevasta Euroopan mestarista. Jengiin on myös tullut useampi nuorempi pelaaja, joiden kanssa en ole vielä samalle kentälle päässytkään. Tässä on tulossa jännittävä kesä, Markkanen hymyilee.

Markkanen nähtiin Susijengin matkassa edellisen kerran kesä-heinäkuun 2018 MM-karsintaikkunassa, jolloin hän upotti Tshekkiä vastaan 13 pistettä ja haki seitsemän levypalloa ja rankaisi Islantia 28 pisteen ja 11 levypallon edestä.

Markkanen teki komean sisääntulon kansainvälisen huippukoripallon valokeilaan syyskesän 2017 EM-kisoissa Helsingissä, jolloin hän kiritti Suomea 19,5 pisteen ja 5,7 levypallon ottelukeskiarvoin.

Susijengin MM-karsintojen torstain 30.6. kotiottelu Ruotsia vastaan Espoo Metro Areenalla on loppuunmyyty.

Lähde: Koripalloliiton tiedote