16-vuotiaiden maajoukkueet avasivat PM-kisaurakkansa Tanskaa vastaan. Tytöt hoitivat oman ottelunsa lukemin 64-43. Pojat puolestaan järjestivät todellisen trillerin. Päätössummerin soidessa tulostaululla komeili Suomen voittolukemat 71-69.

Loistava päätösjakso siivitti alle 16-vuotiaat tytöt voittoon

Suomen 16-vuotiaat tytöt väänsivät voiton Tanskasta 64-43. Kotijoukkueena pelannut Suomi ratkaisi tasaisen ottelun päätösjaksolla. Se oli täysin omassa luokassaan ja aloitti jakson 16 perättäisellä pisteellä.

– Ensimmäinen maaottelu ja jännitys näkyi ensimmäisen viiden minuutin aikana. Loppuaika ottelusta oltiin hyvin pelin päällä. Lopulta peli ratkesi siihen, että saimme paljon peräkkäisiä stoppeja ja päästiin juoksemaan helppoja koreja päätösjaksolla, Suomen päävalmentaja Ilkka Palviainen kertasi Koripalloliiton tiedotteessa.

Nicole Ogun saalisti tupla-tuplan 14 pisteellä ja 12 levypallolla. Emma Johansson säkitti penkiltä 11 pistettä. Tanskan Freya Brahe Jensen ylsi 16 pisteeseen.

– Ogun oli isossa roolissa toisella puoliajalla etenkin levypalloissa, joiden kautta päästiin vastahyökkäyksiin. Niina Rokolampi erottui tänään hienosti puolustuspäässä, Palviainen sanoi.

Pojilta kova nousu

Suomen 16-vuotiaat pojat olivat pitkään tappiolla Tanskaa vastaan. Sudenpentujen hieno päätösneljännes kuitenkin siivitti joukkueen voittoon 71-69. Erityisen hienon voitosta tekee se, että joukkueessa oli mukana paljon debytantteja.

– Tämä oli monille meidän pelaajillemme ensimmäinen maajoukkuepeli ja kaikille ensimmäinen yleisön edessä. Se näkyi alussa jännityksenä, joka johti pelitavan ulkopuolisiin ratkaisuihin. Toisella puoliajalla pelattiin todella hienosti puolustuspäässä ja hyökkäyspään osalta saatiin ketsuppipullo auki päätösjaksolla, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertasi.

Olavi Suutela oli joukkueen paras pistemies 23 pisteellä, jonka lisäksi hän nappasi 13 levypalloa. Elmeri Abbey esiintyi hienosti ja keräsi tilastorivin (8/7/10 koriin johtanutta syöttöä). Tanskan Willas Möller heitti 22 pistettä ja nappasi yhdeksän levypalloa.

– Suutela ja Abbey ovat tämän joukkueen kantavia voimia, mutta koko joukkue pelasi tänään hyvin. Matias Karlin oli toisella puoliajalla aivan loistava puolustuspäässä ja piti avausjaksolla tuhojaan tehneen Willas Möllerin kahdessa pisteessä, Lohikoski sanoi.