PM-kisoissa Suomen 16-vuotiaat pojat taistelivat hienosti Ruotsia vastaan, mutta joutuivat lopulta poistumaan tappio niskassaan, kun länsinaapuri oli parempi 67-63. Tytöt hallitsivat omaa otteluaan pitkään, mutta lopulta Ruotsi nousi voittoon 56-55.

Tytöille ensimmäinen tappio

16-vuotiaiden tyttöjen maajoukkue sai vastaansa ärsytetyn Ruotsin, joka koki keskiviikkona tiukan tappion Virolle. Suomi oli ottelussa pitkään voitossa kiinni ja pelasi varsinkin toisella ja kolmannella jaksolla hienoa koripalloa. Ruotsi kuitenkin taisteli ja ylsi lopulta voittoon 56-55.

– Alussa Ruotsi oli niskan päällä, jonka jälkeen kontrolloimme ottelua päätösjaksoa lukuun ottamatta, jolloin Ruotsi pääsi tulemaan ohi. Ruotsi sai liikaa toisia ja kolmansia yrityksiä ja pääsi sitä kautta heittämään vapaaheittoja. Kovuus ja kamppailupelaaminen vaativat meiltä vielä kehittämistä, jotta jaksetaan toteuttaa sitä täydet 40 minuuttia. Tämä oli meille hyvä opetus, Suomen päävalmentaja Ilkka Palviainen kertasi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomelta löytyi jälleen onnistujia laajalla rintamalla. Pisteille pääsi kymmenen pelaajaa. Nicole Ogun (4/12) taisteli hienosti korin alla. Ada Luukkanen keräsi tilastoihinsa neljä pistettä, seitsemän levypalloa ja seitsemän koriin johtanutta syöttöä. Lisäksi Chalina Mäkelä ja Ariana Hussen pelasivat ennakkoluulottomasti. Ruotsin Erika Fernandez Curic pussitti 13 pistettä.

– Mäkelä ja Hussen olivat tänään todella hyviä ja paransivat tekemistä eilisestä hienosti, Palviainen sanoi.

Myös pojille tappio

16-vuotiaissa pojissa vastakkain oli kaksi avausotteluaan voittanutta joukkuetta. Suomi oli takaa-ajana pääosan ottelusta. Sudenpennut kuitenkin taistelivat hienosti ja nousivat 12 sekuntia ennen päätöstä Elmeri Abbeyn vapareilla kolmen pisteen päähän. Länsinaapurin pojat pitivät loppuhetkillä päänsä kylmänä ja nappasivat voiton 67-63.

– Tappio tietysti harmittaa, mutta siitä täytyy oppia ja mennä eteenpäin. Ruotsilla on hyvä takakenttä ja ajoittain pystyttiin puolustamaan heitä hyvin ja saatiin pakotettua heidät menetyksiin. Omassa hyökkäyspelaamisessa oli parannettavaa. Emme onnistuneet tänään kaukoheitoissa. Hyökkäyspelissä on meidän suurimmat kehityskohteet, päävalmentaja Jyri Lohikoski kertasi ottelua.

Olavi Suutela pussitti ottelussa 21 pistettä ja keräsi yhdeksän levypalloa. Kalle Kuhalampi kasasi kahdeksan pistettä ja kymmenen levypalloa.

Elmeri Abbey ja Suutela kantoivat tänään jälleen tulosvastuuta. Eilen virhevaikeuksissa ollut Kuhalampi pelasi tänään hyvän pelin, Lohikoski päätti.

Lähde: Koripalloliiton tiedote