18-vuotiaiden maajoukkueet ottivat voitot Virosta. Pojille voitto kirjattiin lukemin 98-60. Tytöt nappasivat voiton 85-42.

Suomi jatkaa tappioitta

Puhtaalla pelillä turnauksen aloittanut U18-maajoukkue kohtasi Viron, jolla oli allaan yksi voitto ja kaksi tappiota. Suomi oli edellä jo avauspuolikkaalla ja pääsi pukusuojiin johdossa 41-33. Viro tippui Suomen kyydistä viimeistään kolmannella jaksolla Suomen hyökkäyspelin ansiosta. Ottelu päättyi lukemin 98-60.

– Sama kaava toistui myös tänään. Alussa meidän heittoprosentit jäivät alhaiseksi, mutta puolustettiin silti melko hyvin ja päästiin puoliajalle johdossa. Toisella puoliajalla parannettiin peliä ja toteutettiin omaa konseptia. Jossain vaiheessa Virolta loppui bensa, Mikko Tupamäki analysoi Koripalloliiton tiedotteessa

Suomen turnauksessa tavaramerkiksi muodostunut laajuus oli jälleen esillä, kun kaikki kokoonpanon pelaajat saivat tileilleen pisteitä. Morris Ugusuk kirjautti joukkueen korkeimman pistemäärän ja tilastoi 15 pistettä, neljä levypalloa ja viisi koriin johtanutta syöttöä. Viljami Vartiainen ja Panu Blomgren kirjauttivat molemmat 12 pistettä. Virosta Simm-Marten Saadi teki Virolle 15 pistettä.

– Koko joukkueesta on vaikea nostaa ketään esille, sillä jokainen hoiti jälleen roolinsa. Tänään meidän isot pelaajat Eemeli Salmi ja Topias Jokela hoitivat tonttinsa loistavasti, Tupamäki sanoo.

Suomi kohtaa viimeisessä ottelussa Islannin, joka kärsi ensimmäisen tappionsa tänään Ruotsille. Voitolla Suomi varmistaa PM-kisojen mestaruuden.

– Luulen, että huomenna joukkueessa on hieman extralatausta. Se on kuitenkin luonnollista kilpaurheilussa. Nämä ovat monille kuitenkin ensimmäiset kansainväliset kisat ja uskon, että pojat hoitavat homman, Tupamäki päättää.

Tytöt karkasivat Virolta

Suomen 18-vuotiaat tytöt ottivat turnauksen kolmannen voittonsa Viron kustannuksella. Sudenpennut karkasivat jo ensimmäisen puolikkaan aikana ja johtivat 38-25. Toisella puoliajalla joukkueiden välinen ero kasvoi ja lopulta Suomi voitti selvästi 85-42.

– Hapuilevan alun jälkeen joukkue otti taas puolustuksen kautta niskalenkin Virosta ja sen jälkeen voittajasta ei ollut epäselvyyttä. Saatiin hyviä toistoja vaihtavaa palloscreenpuolustusta vastaan, päävalmentaja Jussi Laakso kertasi ottelua.

Fiia Hellsten oli hyökkäyspäässä todella vahva. Hänelle kirjattiin 17 pistettä, kuusi levypalloa ja viisi koriin johtanutta syöttöä. Annika Aarrejoki oli kovassa heittovireessä. Hän pussitti 16 pistettä kovalla heittoprosentilla.

Fiia Hellsten pelasi turnauksen parhaan matsinsa tähän mennessä ja Albina Sylan puolustuspelaaminen oli ajoittain todella sykähdyttävää, Laakso sanoi.

Suomi taistelee mitalisijoista sunnuntaina Islantia vastaan.

– Joukkueessa ei huomista ajatellen ole mitään extralatausta. Lähdetään kehittymään edelleen joukkueena niissä asioissa, joita olemme harjoitelleet. Niitä hyvin toteuttamalla tulemme voittamaan myös huomenna, Suomen päävalmentaja päätti.

Lähde: Koripalloliiton tiedote