Suomi kohtasi ikäluokan hallitsevan Euroopan mestarin Unkarin Sopronissa. Suomi jäi tällä kertaa telineisiin ja saapasmaan naiset nappasivat voiton 67-38 (40-11).

Italia otti ottelun komennon itselleen jo heti ensi minuuteista lähtien. Suomella oli vaikeuksia erityisesti hyökkäyspäässä ja puoliajalle mentiin Italian johtaessa 40-11.

Toisella puoliajalla suomalaiset pystyivät esittämään parempia otteita kentällä. Toinen puoliaika olikin pisteiden valossa tasainen. Peli päättyi Italialle 67-38.

– Hankala ottelu. Tiesimme, että vastaan tulee hyvin puolustava kansainvälinen huippujoukkue. Tehtiin valmennuksen kanssa se virhe, että monimutkaistettiin asioita liikaa. Jäätiin alussa täysin telineisiin ja pallon liike puuttui. Toinen puoliaika oli jo parempaa ja saimme hyvää energiaa. Kaikki kunnia pelaajille siitä, että jaksoivat taistella loppuun asti, päävalmentaja Pekka Salminen sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Henna Sandvik kohosi Suomen pisteykköseksi 12 pisteellä. Hän kaapi myös kuusi levypalloa. Teresa Seppälä pussitti 11 pistettä. Caterina Gilli teki italialaisista 10 pistettä.

Suomen turnaus jatkuu sunnuntaina Ruotsia vastaan kello 18:30 alkavassa ottelussa. Molemmat joukkueet lähtevät otteluun yksi voitto ja yksi tappio niskassaan, joten panoksena on lohkon kakkossija.

– Pyritään huomenna tekemään yksinkertaisia asioita pelissä. Ruotsi on erityyppinen joukkue. Heillä on riveissään pari selkeää heittäjää. Valmistautuminen heitä vastaan pelaamiseen on siinä mielessä helpompaa. Valmistaudutaan huomiseen huolellisesti. Peli on jo iltapäivästä, joten tappiota ei voi jäädä murehtimaan, Salminen päätti.

Lähde: Koripalloliiton tiedote