Tigers Tübingenin runkosarjan voittoon ja pudotuspeleissä finaaliin luotsannut Daniel Jansson on valittu Saksan ProA-sarjan vuoden valmentajaksi.

Janssonin valinnan myötä suomalaisvalmentajat putsasivat Saksan kahden ylimmän sarjatason valmentajavalinnat, sillä aiemmin Bonnin Tuomas Iisalo valittiin Bundesliigan vuoden parhaaksi valmentajaksi.

Nuorella joukkueella kauteen lähteneen Tigersin niskaan ei ennakkoon menestystoiveita ladottu, mutta Jansson yhdessä apuvalmentajansa Hussain Dassoukin kanssa luotsasi Tigersin sensaatiomaisesti ProA:n runkosarjan ykköseksi. Tigers eteni pudotuspeleissä aina finaaleihin saakka, mutta taipui kaksiosaisessa ottelussa Rostock Seawolvesille. Finaalipaikka olisi oikeuttanut nousuun Bundesliigaan, mutta Tigersin taloudellinen tilanne ei tällä kaudella mahdollistanut liigalisenssin hakemista.

Jansson jakaa kunnian valinnastaan pelaajille.

– Sanoin muistaakseni jo vuonna 2016, että vuoden valmentaja on aina se valmentaja, jolla on parhaat pelaajat. Mikään ei ole niistä ajoista muuttunut, Jansson aloittaa Koripalloliiton tiedotteessa.

– Se miten pelaajamme olivat valmiita uhraamaan omat agendansa sen eteen, että me yhdessä voisimme saavuttaa jotain isompaa, oli se syy miksi pelasimme kollektiivisesti paremmin ja ”ylisuoritimme” tämän kauden. Lopputuloksena minusta leivottiin vuoden valmentaja ja meidän pelaajastamme Ryan Mikesellista sarjan MVP, Jansson sanoo.

Kahdeksatta vuottaan Saksassa valmentaneelle Janssonille valinta vuoden valmentajaksi oli jo uran kolmas. Aiemmin hän on voittanut U19 Bundesliigan, NBBL:n, vuoden valmentajan tittelin sekä myös ProB:ssä. Nyt palkintorivi sai jatkoa ProA:n valinnalla.

– Enää puuttuu Bundesliigan vuoden valmentajan palkinto, Jansson naureskelee.

Lähde: Koripalloliiton tiedote