Carl ”Calle” Lindbom, 30, palaa kotimaan kentille ja on tehnyt sopimuksen Korisliigaan nousseen Tapiolan Hongan kanssa.

12 vuotta sitten Lindbom lähti Tapiolan Hongasta maailmalle kokeilemaan miten kauas koripallo veisi, se vei ammattilaiseksi. Korisliigavuosien jälkeen viideksi vuodeksi Eurooppaan ja Susijengin vahvuuteen, jossa alla on jo 61 miesten maaottelua. Nyt on aika palata Espooseen ja Korisliigaan.

– Calle on todistanut vuosien saatossa pystyvänsä olemaan erinomainen pelaaja Euroopan kovissa sarjoissa. Olemme todella innoissamme siitä, että hänet saatiin tulevalla kaudella takaisin Hongan paitaan. Nuoret tarvitsevat esimerkkejä ja Calle on juuri sitä. Puhumattakaan niistä monista asioista, joita 206 senttinen hyvin heittävä pelaaja tuo kentälle, päävalmentaja Aapo Heinonen toteaa Hongan sivuilla.

Hongan liigajoukkue on pyritty rakentamaan teemalla: Honkalaisuus ja nuoruus täydennettynä kokemuksella, josta vastuun kantaa Tuukka Kotin lisäksi, korkeilla ja paljon nähneillä harteillaan nyt myös Calle Lindbom.

Lindbomin monipuolisen ja hienon korisuran varrelle on mahtunut jo 10 kautta Korisliigaa, viimeiset neljä niistä Seagullsissa kauteen 2017-18 asti, josta matka jatkui Euroopan kentille. Lindbom on nähty pelikentillä Saksassa, Liettuassa, Kroatiassa, Ranskassa ja viimeisimpänä Islannissa sekä Puolassa.

– Perhesyistä oli melko selkeää, että jäisin täksi kaudeksi kotiin. Mikäs sen sopivampi osoite olisikaan tässä tapauksessa kuin kasvattajaseurani Honka, joka tuntuu aika lailla toiselta kodiltani. Paluusta tulee kyllä nostalginen fiilis. Taitaa olla 13 vuotta edellisestä pelistä Tapiolan urheiluhallilla. Sieltä on hirmuinen määrä hyviä muistoja ja ensimmäisenä tulee mieleen ne vuodet, kun junnuna menin aina suoraan treeneistä katsomaan miesten pelejä joissa esikuvani pelasivat. Toivottavasti tulevalla kaudella pystyn toimimaan Hongan junnuille esikuvana ja motivoimaan heitä tavoittelemaan unelmiaan, Lindbom toteaa.

Lähde: Tapiolan Hongan verkkosivut