Suomi kaatoi Irlannin 73-59 ja säilytti paikkansa Euroopan korkeimmalla tasolla. Seuraavaksi joukkue saa perjantaina vastaansa Liettuan.

Suomella oli mahdollisuus varmistaa säilyminen A-divisioonassa ja se näkyi ottelun alusta alkaen. Naisten puolustus oli rautaista etenkin avausjaksolla. Vaikka peli tasoittuikin toisella jaksolla, pääsi Suomi puoliajalle johdossa 39-26.

Irlanti ei toisella puoliajalla päässyt missään vaiheessa uhkaamaan Suomen voittoa, vaan ero puhui yli kymmenessä pisteessä pelin loppuun asti. Voitto kirjattiin Suomelle 73-59.

– Puolustusasenne oli meillä tänään kohdillaan. Vaihdettiin scriinejä hienosti, päävalmentaja Pekka Salminen sanoi Koripalloliiton tiedottessa.

Suomen tehonelikon muodostivat Teresa Seppälä, Kati Ollilainen, Henna Sandvik ja Liisa Taponen. Seppälä pussitti ottelun korkeimman pistemäärän 21 pisteellä. Sandvik keräsi tupla-tuplan 15 pisteellä ja 14 levypallolla. Ollilainen kasasi yhdeksän pistettä ja yhdeksän koriin johtanutta syöttöä. Taponen puolestaan pääsi käyttämään pituuttaan hyödykseen ja nosteli 16 pistettä kovalla prosentilla.

– Koko joukkue pelasi tänään hienosti, mutta Ollilainen, Sandvik, Seppälä ja Taponen olivat erinomaisia.

Naiset saavuttivat tulostavoitteensa ja säilyttivät paikkansa A-divisioonassa. Joukkue pelaa turnauksessa sijoista 9-12. Seuraava ottelu Suomella on Liettuaa vastaan perjantaina. Se alkaa klo 20:45.

– Täytettiin minimitavoite, joka meillä oli sarjapaikan säilyttäminen. Tyttökoripallon kehitykselle on iso asia, että päästään pelaamaan näitä pelejä myös jatkossa. Nousemme myös rankingissa, joka on todella iso asia, Salminen päätti.

Lähde: Koripalloliiton tiedote