Suomen U20-miehet lähtevät Georgian Tbilisissä oleviin B-divisioonan EM-kisoihin haastamaan kilpailukumppanit vahvan kollektiivisen koriksen voimin. Joukkue kohtaa alkulohkossa Albanian, Serbian, Slovakian ja Sveitsin.

U20-miehet päättivät valmistautumisjaksonsa kahteen upeaan voittoon länsinaapuri Ruotsista Kisakalliossa pelatuissa maaotteluissa. Nyt panokset ovat taas astetta korkeammalla, kun joukkue aloittaa EM-kisat lauantaina.

Viiden leiriviikon valmistautumisjakso on tehnyt ryhmästä tiiviin, joka lähtee kilpailemaan yhteisen tavoitteen eteen.

– Tämä on ollut miellyttävä porukka tehdä töitä. Jokainen pelaaja on pistänyt Suomi-paidassa itsensä täysillä likoon. Kyllä tässä jo odotetaan lauantaita, että saadaan vihdoin kisat käyntiin, avaa joukkueen päävalmentaja Petri Virtanen Koripalloliiton verkkosivuilla.

Joukkue on joutunut hieman muovautumaan valmistautumisjaksonsa aikana, kun muutamat kolhut tiputtavat pelaajia matkan varrella.

– Valitettavasti loukkaantumiset ovat osa urheilua, mutta samalla se seuraaville pelaajille mahdollisuus ottaa isojakin askeleita eteenpäin.

Päävalmentaja Virtanen ei pelkää puhua ääneen joukkueen tavoitteista.

– Eihän näihin turnauksiin lähdetä osallistumaan, vaan kilpailemaan kaikkia vastaan. Totta kai joukkueen tulostavoitteena on olla turnauksen päätteeksi kolmen parhaan joukossa, joka avaa ensi kesäksi paikan A-divisioonan EM-kisoihin.

– On muistettava, että onnistumiset kumpuavat siitä kasvutarinasta, miten pystymme kehittämään peliä peli ja harjoitus kerrallaan tästä hetkestä eteenpäin. Jos löydämme laadun omassa tekemisessä, uskon, että meillä on joukkueena mahdollisuus pelata yhteisestä tavoitteesta.

Joukkueen valmistautumisjakso peleineen oli nousujohteinen. Ruotsi-voitot tulivat vahvan kollektiivin voimin.

– Meidän pitää tehdä yhdessä pieniä juttuja joukkuekaverin eteen – ne eivät näy tilastoissa tai aukea kaikille katsojille. Ne ovat kuitenkin niitä asioita, jotka valmentajat ja pelikaverit arvostavat todella korkealle. Kun laitamme itsemme likoon joukkuekaverin puolesta, syntyy yhtenäisyys ja sitä kautta joukkuedynamiikkaamme kasvaa. Turnaus-formaatissa sitä tarvitaan, kun ollaan kaksi viikkoa tiiviisti yhdessä.

Alkulohkon otteluohjelma
La 16.7. klo 15.45 Suomi – Sveitsi
Su 17.7. klo 18.00 Suomi – Serbia
Ti 19.7. klo 15.45 Suomi – Slovakia
Ke 20.7. klo 18.00 Suomi – Albania

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut