Suomi kohtasi sijoitusotteluissa perjantaina Liettuan. Suomi pelasi loistavan toisen puoliajan ja kaatoi Liettuan 79-65.

Avauspuoliaika ottelussa oli tasainen. Suomella oli omat hetkensä avausjaksolla ja Liettua vei nimiinsä toisen jakson. Puoliajalla tilanne oli naisille 32-31.

Kolmannen jakson alussa nähtiin Suomelta erinomaista tekemistä molemmissa päissä. Joukkue vei jakson alun 15-0. Joukkue pääsi päätösjaksolle 12 pisteen etumatkalta.

Suomi piti johtonsa loppuun asti ja vei voiton 79-65. Se pelaa lauantaina Latviaa vastaan 9. sijasta. Ottelu alkaa Suomen aikaa 18:45.

– Hämmentävän kova suoritus. Meidän energiat oli lähes nollilla ensimmäisellä puoliajalla. Rimpuiltiin mukana ja päästiin puoliajalle johdossa Janette Aarnion puolen kentän heitolla. Toisella puoliajalla olimme loistavia ja pääsimme käyttämään laajempaa rotaatiota. Liisa Taponen on pelannut nousujohteista turnausta ja oli tänään loistava. Voiton arvoa lisää se, että Liettua on todella kova koripallomaa, päävalmentaja Pekka Salminen sanoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Taponen hallitsi ottelussa korinalustaa ja tilastoi 20 pistettä sekä kymmenen levypalloa. Suomi onnistui hienosti joukkueena, kun yli kymmenen pisteen ylsivät Henna Sandvik, Aarnio ja Saana Kujala.

– Taistellaan huomenna voitosta. Olemme pelanneet Latviaa vastaan harjoituspelejä. Naisten koripallossa Latvia on iso maa ja huomenna heidän päänahka on otettavissa. Lähdetään pelaamaan tosissaan, Salminen sanoi.

Lähde: Koripalloliiton tiedote