Suomen 20-vuotiaiden miesten maajoukkue aloitti B-divisioonan EM-kisat Tbilisissä, Georgiassa, voitolla, kun Supenpennut päihitti vahvan päätösneljänneksen turvin Sveitsin 71-55 (30-29).

Sudenpennut haki pelirytmiään alussa ja parketilla oli aistittavissa jopa hermostuneisuutta. Hiljalleen, ajan kuluessa, suomalaiset sopeutuivat ja toteuttivat pelisuunnitelmaansa.

– Noudatimme pelisuunnitelmaan erityisesti puolustuksessa melko kurinalaisesti. Tiesimme, että Sveitsin avainpelaajat ovat kentällä isoja minuutteja, joten panostimme heidän väsyttämiseen, päävalmentaja Petri Virtanen aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Uskoimme siihen, vaikka se ei vielä alkuun tuottanut tulosta. Mitä pidemmälle peli eteni, niin sitä enemmän se purskahti meidän pankkiin.

Lopullinen palkinto tuli päätösneljänneksellä, kun Sudenpennut repi eron selväksi. Suomi vei päätösneljänneksen 26-12.

Sudenpennuilta kaksinumeroisiin pistelukemiin ylsivät Eemi Luukkonen (16/5), Valtteri Mervola (14/4/4 syöttöä), Kalle Koivunen (12/0/3 riistoa) ja Max Besselink (11/8).

– Kolmannella neljänneksellä, kun korintekeminen oli meille vaikeata, niin Valtteri teki kovia henkilökohtaisia suorituksia. Eemi oli taas mies paikallaan päätösneljänneksellä, kun menimme pienempään ja liikkuvampaan viisikkoon.

Sveitsin pisteistä vastasivat Petar Kozic (18/11) ja Malyk Rebetez (15/4/6 syöttöä).

Suomi kohtaa sunnuntaina klo 18:00 Suomen aikaa Serbian.

– Kisajärjestelmä on tyly. Kaksi alkulohkosta menee jatkoon, loput neljä alempaan jatkolohkoon. Tämä oli erittäin tärkeä avausvoitto.

Lähde: Koripalloliiton tiedote