Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkueen Puola-tuplamaaotteluiden ensimmäinen osa päätyi Sudenpentujen laariin, kun Suomi voitti Kisakallion Susi Training Centerissä vierailleen Puolan niukimmalla mahdollisille tavalla, yhdellä pisteellä, 75-74 (37-33).

Ottelu eteni pääosin Sudenpentujen johtoasemassa, vaikka kotijoukkue ei missään vaiheessa saanut repäistyä eroa kahdeksaa pistettä suuremmaksi. Puola kampesi peliin mukaan kerta toisensa jälkeen – kalkkiviivoilla jopa hetkeksi johtoon.

Peli näytti jopa olevan Suomen hallussa, mutta ratkaisuhetkillä Sudenpennuilla pallo poltteli käsissä. Puola sai viimeisillä sekunneilla näennäisen heiton pari kolme metriä viivan takaa, mutta suomalaiset ehtivät näppeineen väliin.

– Monesti tällaiset ottelut ovat pienien marginaalien pelejä. Ihan hyvin saimme lopun klaarattua, päävalmentaja Mikko Tupamäki aloitti Koripalloliiton verkkosivuilla.

Vaikka Suomi olikin peliajasta 27 minuuttia ja 47 sekuntia johdossa, niin tasaisuudesta kertoo, että ottelussa nähtiin 9 johtoaseman muutosta ja 7 tasatilannetta.

– Erinomainen valmistava ottelu. Vastassa oli kookas ja urheilullinen joukkue, joka pelasi fyysisesti. He olivat selkeästi pelanneet jo useamman harjoitusottelun; heillä oli selkeä konsepti, mitä tehdä. Siihen jouduimme pelin sisällä mukautumaan sekä puolustuksessa että hyökkäyksessä. Se on parasta oppia, mitä näistä peleistä voi saada, Tupamäki kiteytti.

Suomen korkeimmat pistemäärät heittivät Miro Little (16/7/3 syöttöä/3 riistoa) ja Viljami Vartiainen (14/3). Puolalta kaksinumeroisiin pistelukemiin pääsivät Anthony Wrzeszcz (16/4/5 syöttöä), Maksymilian Wilczek (12/4/4 syöttöä) ja Jakub Bereszyński (10/4).

Suomi ja Puola kohtaavat uudestaan perjantaina klo 16:00.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut