Suomi eteni 20-vuotiaiden miesten B-divisioonan EM-kisoissa neljän parhaan joukkoon, kun Sudenpennut päihitti Bulgarian puolivälierissä 64-67 (27-39). Suomi pelaa täten noususta A-divisioonaan, kun kisojen kolme parasta nousee seuraavaksi kesäksi ikäluokan EM-kisoihin.

Sitkeä Bulgaria ei karissut millään pelistä pois, vaan nousi jopa tasoihin muutamaankin kertaan päätösneljänneksellä. Jokainen kerta Sudenpennuilta löytyi tarvittavat korit tai stopit, jotta vastustajan kiri tyrehtyi.

Puolitoista minuuttia ennen loppusummeria Kalle Koivunen nousi kolmen sekunnin alueella hyppyheittoon, jolla Suomi sai kahden pisteen johdon 62-64.

Sen jälkeen pelitilannekoreja ei enää nähty, vaan vapaaheittojen kissa ja hiiri -leikki. Bulgaria suti omat vapaaheittonsa, Suomi osui tarvittavan määrän. Bulgaria sai vielä summerin soidessa potentiaalisen tasoitusheiton ilmoille, mutta se kolahti rautoihin.

– Bulgaria tuli hienosti kolmannelle neljänneksellä. He nostivat intensiteettiä ja pallonpainetta. Me taas hukkasimme identiteettimme koko kympiksi. Hienosti neljännelle jaksolle kaivettiin se taas. Olimme lopussa riittävän paljon terävämpiä, Suomen päävalmentaja Petri Virtanen kommentoi Koripalloliiton tiedotteessa.

Suomi vetäisi kaksinumeroisen johdon taululle jo ensimmäisen viiden minuutin aikana. Läpi ensimmäisen puoliajan Sudenpentujen johto heilui kymmenen tienoilla, mutta Bulgaria nousi takaisin peliin vahvalla kolmannella neljänneksellään, jonka bulgarialaiset veivät 19-9.

Bulgarialta eniten päänvaivaa Suomelle aiheuttivat – varsinkin toisella puoliajalla – täydet 40 minuuttia pelannut Konstantin Kostadinov (14/11) sekä Emil Stoilov (14/17).

– Loistava alku ottelulle. Keskittyminen ja toteuttamisen laatu molemmissa päissä oli kunnossa. Tiesimme, että Bulgarialla on kaksi go to guyta nelos- ja vitospaikalle. Ensimmäisellä puoliajalle saimme heidät kuriin mallikkaasti.

Sudenpennuilta sukkaa heiluttivat Kalle Koivunen (13/5) ja Sebastian Lindberg (20/6), joka heitti kolmosensa loistotarkkuudella 6/8.

Sudenpennut saa vastaansa välierässä lauantaina klo 20:15 Suomen aikaa Islannin.