Kisakallion Susi Training Centerissä Puola pääsi maksamaan Suomen 18-vuotiaiden poikien maajoukkueelle kalavelkoja torstailta, kun vieraat veivät tuplamaaotteluiden toisen osan selkeästi 64-94 (38-49).

Sudenpennut pysyi pitkään Puolan kyydissä, vaikka Puola sai venytettyä eron puoliajalle mennessä 11 pisteeseen. Suomi pysyi iskuetäisyydellä päätösneljänneksen puolen välin tienoille, kunnes Puola repäisi eron selkeäksi. Puola vei päätösneljänneksen peräti 9-26.

Kokonaisuudessaan Puola teki hyökkäyslevypalloista 24 pistettä ja Suomen menestyksistä 22.

– Puola oli erinomaisen fyysinen tänään ja he olivat selkeästi tehneet periaatepäätöksen, että pyrkivät pelaamaan palloa sisälle. Siinä he myös onnistuivat. Nyt jäätiin tietyllä tapaa jalkoihin, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

Suomen peliä häiritsivät myös loukkaantumisen, jotka iskivät harmillisesti takakenttään.

– Jouduttiin pelaamaan vähän väärillä pelipaikoilla, mikä tuo pientä epävarmuutta moneen tilanteeseen. Tästä tuli taas muistutusta, että vaikka tulee vaikeuksia, niin ne kannattaa nähdä enemmän mahdollisuutena kuin haasteena.

Suomen pistekärki oli 11 pistettä ja kaksi levypalloa tilastoinut Panu Blomgren. Viljami Vartiainen, Miro Little, Eemeli Yalaho ja Eino Pällijeff heittivät kukin yhdeksän pistettä mieheen. Puolan korkeimpiin pistemäärin ylsivät Jakub Andrzejewski (16/1/5 riistoa) ja Conrad Luczynski (14/4).

Puola-ottelut toimivat kenraaliharjoituksena B-divisioonan EM-kisoille, jotka alkavat Romaniassa ensi viikon lauantaina.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut