Ville Turja kantaa valmennusvastuun myös tulevalla kaudella ja aloittaa siten neljännen kauden Kobrien päävalmentajana. Myös apuvalmentaja pysyy samana, kun Nebojsa Dimic jatkaa Turjan aisaparina.

Kobrien suomalaispelaajista kaikki runkopelaajat jatkavat Kobrajoukkueessa. Kobrien oma kasvatti Jussi Turja (194/90) aloittaa siten jo 11. kauden Lapualla ja lähestyy samalla myös 300 ottelun rajapyykkiä. Turja onkin ainoa pelaaja, joka on ollut mukana koko Kobrien pääsarjataipaleen ajan

Kobrien kokeneimmat suomalaiset 622 ottelun Juho Lehtoranta (195/90) sekä 551 ottelun Antto Nikkarinen (185/85) jatkavat Kobrapaidassa ja molemmilla alkaa näin 4. kausi Lapualla. 

Viime kaudella Lapualla debytoineet Justus Kilpinen (193/90) Chrysostom Chukwuma (190/85) ja Henry Boyd (178/77) käyttivät kaikki optionsa tulevalle kaudelle ja jatkavat Kobrapaidassa.

Ville Turja tyytyväinen kotimaisen kaartin jatkoon.

– Kokeiltiin viime kaudella puolustaa hieman uudella tavalla ja siksi olenkin hyvin innoissani siitä, että meidän koko kotimainen runko säilyy. Uuden oppiminen vie aina aikaa ja nyt onkin hienoa, että muutama puolustustapamme on suurimmalla osalla joukkueesta jo hyvin hallussa. Myös jenkki palapelin rakentaminen on huomattavasti helpompaa, kun on hyvin tiedossa mille pelin osa-alueille eniten apuja tarvitaan ja mitä ominaisuuksia puolustuspelaamisemme vaatii, Turja kertoo Kobrien sivuilla.

KJ Jackson 188/82 pelaa tulevalla kaudella Kobrapaidassa. Jackson on pelannut viimeiset kaksi kautta Romanian liigaa, joista ensimmäisen Sibiun joukkueessa ja viime kaudella Steaua Bukarestissa. Viime kaudella takamies pelasi keskimäärin 28 minuuttia ja viimeisteli tilastot 15p, 3,5l, 4,5s ja 2r ottelua kohden, ollen joukkueensa paras pisteissä syötöissä ja riistoissa. Edellisellä kaudella Jacksonin kanssa Sibiun joukkueessa pelasi viime kaudella Korisliigassa loistanut ja liigan pistekuninkuuden 22,7p/ottelu voittanut Christian Lutete. Lutete ei kuitenkaan pelannut Sibiussa kauden loppuun vaan vaihtoi Kosovoon loppukaudeksi.

– Olen tosi tyytyväinen, että saatiin sopimus KJ:n kanssa syntymään. Olin yhteyessä Luteten kanssa, koska kaverit tuntevat hyvin toisensa ja sain häneltä tarkkaa tietoa KJ:stä, jotka tiedot vain sitten vahvistuivat, kun oli KJ:n kanssa useaan otteeseen yhteydessä. KJ on erittäin monipuolinen pelaaja, ja uskon, että sopii lähes täydellisesti meidän palettiimme, Turja kertoo.

Lähde: Kobrien verkkosivut