Helsingin Urhea-hallissa nähtiin jo toista kertaa tänä viikonloppuna vauhdikas, urheilullinen ja sitkeä Susiladies, joka voitti 17 onnistuneen kolmen pisteen heiton siivittämänä Latvian 85-65 (50-35).

Susiladies äityi jo aikaisin hurjaan 15-0-juoksuun, joka kesti ensimmäisen ja toisen neljänneksen lävitse. Susiladiesin heittopeli oli silkkaa rautaa ensimmäisellä puoliajalla, kun suomalaiset osuivat kolmosensa peräti 10/15 (66,6%). Johtokin venyi parhaimmillaan 19 pisteeseen ennen puoliaikaa.

Kolmannelle neljänneksellä Latvia sai sekoitettua pakkaa paikkapuolustuksella, jonka kanssa Suomi yskähteli hetken aikaa. Latvia kiri kahdeksaan pisteeseen, mutta hiljalleen vapaat heittopaikat löytyivät ja ne alkoivat uppoamaan sukan pohjalle.

– Toisella puoliajalla oli selvä, ettei heitetä yli 60 prosenttia kolmosia. Pystyimme muuttamaan taktiikkaa ja pikaisilla muutoksilla. Paikkaa vastaan logiikka vähän muuttuu, Suomen päävalmentaja Pekka Salminen aloitti Koripalloliiton tiedotteessa.

– Meidän vahvuuksia on nopea pelaaminen, vahva levypallopelaaminen, kamppailupelaaminen, syöttäminen ja rohkea heittäminen. Niin kauan, kun paikasta miettii, että se on ongelma, niin se on ongelma.

Lääkkeet löytyivät ja päätösneljänneksellä Susiladies palasi kuskin paikalle, selkeään johtoon. Kokonaisuudessaan Suomi heitti ottelussa kolmosensa 17/38 (44,7%). Erokin venyi suurimmillaan 22 pisteeseen.

– Meillä oli aika hyvä energia koko ottelun. Pikkaisen ehkä herpaannuttiin heidän paikasta, mutta saatiin sekin murrettua, Linda-Lotta Lehtoranta kommentoi.

Susiladiesin kantava voima läpi ottelun oli aggressiivinen puolustus, joka sai ajoittain latvialaisen jopa hermostumaan. Latvia sortui 22 menetykseen ja heittoprosentit pysyivät maltillisina: kakkoset 14/33 (42,4%) ja kolmoset 5/21 (23,8%).

– Meillä ei ollut yhtään suotuisaa matchuppia sisällä ja jouduimme skrämpläämään koko ajan. Sitä harjoiteltiin eilen, tänään vielä käytiin aamulla lävitse. Onnistuimme hyvin, muutama lähestyminen meni sinne tänne. Ei ihan kymppisuoritusta, mutta aika lähellä sitä, Salminen avasi.

Jo toistamiseen tänä viikonloppuna Susiladiesin pelaamisesta huokui vauhti ja vaarallisuus sekä hyökkäyksessä että puolustuksessa.

– Meidän tavoite on ollut hakea niitä pelaajia, jotka pystyvät pelaamaan koko kentällä, olemaan läsnä 40 minuuttia ja heittämään kaukaa. Tänään me myös olimme sitä. Vähän väsähdettiin, mutta se on vain luonnollista. Kaiken kaikkiaan olen todella ilahtunut meidän pelaamisesta joka puolella kenttää.

Suomelta peräti kuusi pelaajaa ylsi kaksinumeroisille pistelukemille. Sara Bejedi (16/5/5 syöttöä) viiletti ympäri kenttää, Annika Holopainen (11/2) johti peliä sisältä neljän syötön arvoisesti, kun taas kolmosista vastasivat muun muassa Anissa Pounds (13/3), Roosa Lehtoranta (12/5) ja Elina Koskimies (12/7/4 syöttöä). Pounds osui kaaren takaa kolmesti, Roosa Lehtoranta kahdesti ja Koskimies neljästi.

Kuudes pelaaja yli kymmenen pisteen oli Linda-Lotta Lehtoranta (14/2/5 syöttöä), joka loi ensimmäisellä puoliajalla maltillisesti joukkuetovereilleen heittopaikkoja, kunnes toisella puoliajalla alkoi löytämään niitä myös itse.

– Se on mun juttu tässä joukkueessa, että yritän saada jengin oikeille paikoilla ja luoda muille. Tänään toisella puoliajalla aukesi itselle enemmän, niin ne oli käytettävä, Lehtoranta kertoi.

Latvian pistekolmikon muodosti Aleksa Gulbe (12/4), Vanesa Jasa (12/1) ja Ieva Pulvere (11/3/5 syöttöä).

Susiladiesin pelit jatkuvat ensi viikolla Tampereella, kun Suomi saa vastaansa perjantaina 5.8. Islannin ja sunnuntaina 7.8. Ruotsin.

Lähde: Koripalloliiton tiedote