18-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisoissa Suomi hävisi alkulohkonsa päätöspelissä Ruotsille 78-67 (31-40). Sudenpennut sijoittui tappiosta huolimatta alkulohkonsa kärkisijalla ja kohtaa kisojen puolivälierissä Portugalin perjantaina.

Suomi johti ottelua kolmannella neljänneksellä parhaimmillaan 14 pistettä, mutta Ruotsi onnistui kääntämään puntit laelleen hurjalla päätösneljänneksen kirillään. Ruotsi nousi rinnalle ja ohi; vieden viimeiset kymmenen minuuttia 26-8.

– Hankala tilanne lähtökohtaisesti. Vastustaja pelasi elossapysymisestä tässä turnauksessa ja pelasi myös todella hyvällä energialla huilipäivän jälkeen. Me emme olleet tänään parhaimmillamme. Matalan energian peli, eikä oltu joukkueenakaan parhaimmillamme, Suomen päävalmentaja Mikko Tupamäki kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Tuli haasteita turhankin paljon. Haimme omia ratkaisuja, emmekä hakeneet niitä joukkuepelaamisen kautta. Hyvä palautus EM-kisojen arkeen. Jos ei ole henkisesti ja fyysisesti valmis pelaamaan, niin se kostautuu.

Suomen parhaat pistemiehet olivat Miro Little (15/14) ja Eino Pällijeff (13/1/3 syöttöä). Ruotsilta vireessä oli erityisesti Nils Vahlberg Fasasi, jonka saldo oli 24 pistettä.

Suomi eteni kisojen kahdeksan parhaan joukkoon D-alkulohkon ykkössijalta. Sudenpennut kohtaa perjantaina klo 15:45 C-lohkon kakkosen eli Portugalin. Kolme korkeimmalle sijoittunutta nousevat ensi kesäksi ikäluokan A-divisioonan EM-kisoihin.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut