Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkueen taival Bulgarian Sofiassa pidettävissä B-divisioonan EM-kisoissa alkaa torstaina 11.8. Sudenpentujen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Ukraina, Romania, Saksa, Slovakia ja Irlanti.

B-divisioonasta nousee tänä kesänä vain kaksi joukkuetta A-divisioonaan. Pohjoismaiden mestaruuskisojen hopeamitalin jälkeen Sudenpennut on valmistautunut kisaurakkaansa kahdella vierasottelulla Montenegroa vastaan sekä kahdella Tampereen kotimaaottelulla Belgiaa vastaan.

– Näin valmentajan silmin meillä pitäisi olla joukkue, jonka pelaamisessa näkyy susipelin tunnusmerkit jo hyvin lyhyellä katsonnalla: aktiivisuus, aloitteellisuus ja act first -mentaliteetti. Olemme hyviä pelaamaan koko kentällä molempiin suuntiin sekä sisäpelaaminen on Olavi Suutelan johdolla meidän iso vahvuus. Pelissä pitäisi näkyä paljon sisäänsyöttöjä ja niistä tilanteista leikkauksia, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloittaa Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Parhaimmillaan pallo tulee liikkumaan hienosti ja syöttöketjujen kautta saamme laadukkaita korintekopaikkoja. Toivottavasti tämä joukkue on myös sellainen, joka menee todella kovaa levypalloihin. Se sitten avaa meille uusia mahdollisuuksia.

Sudenpentujen kanssa samassa alkulohkossa pelaavat Ukraina, Romania, Saksa, Slovakia ja Irlanti. Saksa sijoittui aiemmin kesällä pidetyissä Euroopan Nuorten Olympiafestivaaleilla kolmanneksi.

– Alkulohko on kisojen vaikein. Turnaus alkaa kolmikolla Ukraina, Romania ja Saksa, joista erityisesti Saksaa pidetään pidemmän historiansa ja tämän kesän perusteella yhtenä suosikkina kisoissa. Heillä on yksittäisiä pelaajia, joilla alkaa jo olemaan koviakin meriittejä. Viisi matsia edessä, joista jokaisessa pelissä pitää onnistua hyvin, että selviäisimme kahden parhaan joukkoon.

Neljästä lohkosta kaksi parasta joukkuetta etenevät kahdeksan parhaan joukkoon. A-divisioonapaikka jaetaan tänä vuonna vain kahdelle finalistille. Edessä on yhteensä kahdeksan ottelua kymmeneen päivään.

– Päivä ja hetki kerrallaan. Ensimmäinen tavoite on osata nauttia hetkestä. Tässä maailmantilanteessa täytyy osata arvostaa ja iloita, että pääsee olemaan mukana näin hienossa urheilutapahtumassa. Kahtena edellisenä vuonna kisat on peruutettu, Lohikoski aloittaa.

– Toinen tavoite on kilpaurheilussa ja suomalaisen koripallon B-divisioonavinkkelistä lähteä voittamaan jokaista ottelua. Helpoiten sekin onnistuu, kun lähtee palastelemaan: voittamaan jokaista erää, jokaista puoliaikaa. Pelaamaan omaa parasta peliä ja huonojen hetkien sattuessa tekee kaikkensa, jotta ne hetket olisivat mahdollisimman lyhyitä.

– Kilpailujärjestelmä on hurja. Jos haluaa siinä pärjätä, niin tuuri ja taidot pitää olla kohdallaan. Yksikin huono peli, yksikin väärä tappio väärässä paikassa voi heilauttaa sijoitusta merkittävästi. Toivottavasti siinä vaiheessa, kun pelataan turnauksen tärkeimpiä pelejä, niin parhaat pelaajat ovat mukana ja pelaamassa parasta mahdollista koripalloa.

Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue, B-divisioonan EM-kisat 2022

#NIMISEURA
3ABBEY ElmeriJBA
4KARLIN MatiasLeppävaaran Pyrintö/HBA
5JOHNSON LeoWB-Pantterit
7KAIVOS JonasWB-Pantterit
8EKLUND LeoHNMKY/HBA
9TOWA JelaniHNMKY
10HEINONEN EetuZentro Basket (ESP)
12KUHALAMPI KalleBC Nokia
14SUUTELA OlaviHNMKY
15KAUSTE RasmusHNMKY
20HALISEVA MatiasBC Nokia
21KOSKINEN KalleHNMKY/HBA
  • Päävalmentaja Jyri Lohikoski
  • Valmentaja Ville Neva
  • Valmentaja Pekka Setälä
  • Valmentaja Juuso Milén
  • Fysioterapeutti Henrik Ketola
  • Kisalääkäri Milos Dobras

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut