Viime kuussa menehtyneen Bill Russellin muistoa kunnioitetaan NBA:ssa. Russellin pelinumero 6 jäädytetään kaikkien joukkueiden toimesta.

Russellista tulee samalla ensimmäinen pelaaja, jonka paita on jäädytetty koko sarjan toimesta. Lisäksi kaikki NBA-pelaajat pitävät pelipaitansa oikeassa hihassa muistomerkkiä Russellin kunniaksi koko ensi kauden.

Tulevasta kaudesta lähtien, NBA-seurat eivät saa antaa numeroa 6 kenellekään pelaajalle. Ne pelaajat jotka ovat jo aiemmin pelanneet numerolla, saavat jatkaa numeron käyttämistä. Viime kaudella numerolla 6 pelanneita pelaajia oli yhteensä 25 – LeBron James mukaan lukien.

Russellia pidetään yhtenä kaikkien aikojen parhaana koripalloilijana. Hän voitti Boston Celticsin riveissä peräti 11 NBA-mestaruutta. Pelaamisen lisäksi hän oli myös aktiivinen ihmisoikeuksien puolesta.