Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue aloitti Bulgarian Sofiassa pelattavat B-divisioonan EM-kisat voitokkaissa merkeissä, kun Sudenpennut päihitti Ukrainan 82-65 (37-34). Suomen pelit jatkuvat perjantaina Romaniaa vastaan.

Ukraina oli sinnikäs vastustaja, joka pystyi pelissä mukana miltei loppusummeriin asti. Päätösneljänneksellä ukrainalaiset vaanivat vielä neljän pisteen päässä, mutta viimeiset viisi minuuttia menivät Sudenpennuille tylysti 18-5.

– Ukraina oli juuri niin sitkeä ja urheilullinen joukkue, kun odotimme. He tulivat todella kovaa levypalloihin ja hyppäsivät korkealle, mikä oli iso haaste meille, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

Ukraina haki peräti 25 hyökkäyslevypalloa ja vei levypallot 36-55.

– Samoin toisella puoliajalle he lisäsivät pallonpainetta ja me hieman omaa tyhmyyttämme menetimme palloa. Näiden asioiden takia peli pysyi tiukkana. Aina niinä hetkinä olimme hyviä, kun pystyimme kääntämään puolustuspään stopit tehokkaiksi hyökkäyksiksi.

Suomen pistekolmikko oli miehekkään tupla-tuplan kerännyt Olavi Suutela (20/12), viimeiset viisi minuuttia elementissään ollut Elmeri Abbey (18/1/6 syöttöä/7 riistoa) sekä Jelani Towa (19/6), joka hyökkäyspään onnistumisen lisäksi paimensi Ukrainan tähtipelaaja Luka Lokhmanchukia (15/8).

Sudenpentujen pelit jatkuvat perjantaina klo 16:00 Romaniaa vastaan.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut