Suomen 18-vuotiaiden tyttöjen maajoukkueen taival A-divisioonan EM-kisoissa Kreikan Iraklionissa sai voitokkaan päätöksen, kun Sudenpennut voitti Puolan 71-57 (39-34). Suomi sijoittui täten seitsemänneksi, joka on historiallinen sijoitus nykyisessä EM-kisaformaatissa.

Puola pysyi kyydissä pitkälle toiseen neljännekseen asti, kunnes Sudenpennut repäisi pelin auki puoliajan molemmat puolet kattaneella 12-0-juoksulla. Sen jälkeen Puola ei päässyt enää uhkaamaan Sudenpentujen johtoasemaa.

– Lähdimme sillä asenteella, että tämä on viimeinen kerta tällä porukalla yhdessä ja kunnioitetaan peliä. Kevyen alun jälkeen teimme siinä lopulta ihan hyvää työtä. Kaikki sai vastuuta, myös onnistumisia. Olimme selkeästi parempi joukkue, Suomen päävalmentaja Jussi Laakso kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

Suomen pisteistä vastasivat Elina Aarnisalo (17/3/3 riistoa), Elsa Lemmilä (13/9) ja Meri Kanerva (10/2/3 syöttöä).

Nykyisessä kisaformaatissa tämä oli ensimmäinen kerta, kun suomalainen tyttömaajoukkue eteni kahdeksan parhaan joukossa A-divisioonan EM-kisoissa. Huomioitavaa myös on, että viisi pelaajaa tästä joukkueesta kuuluvat nuorempaan ikäluokkaan eli voivat edustaa Suomea 18-vuotiaissa tytöissä myös ensi vuonna.

– Koko turnauksen näkökulmasta tämä oli positiivinen esitys. Historiallinen saavutus nais- ja tyttökoripallon historiassa ja olemme siitä tietenkin ylpeitä. Parista tavoitteesta jäimme niukasti pois.

Mitalisijoitusten lisäksi panoksena oli paikat ensi kesän 19-vuotiaiden tyttöjen MM-kisoihin, jotka menivät viidenneksi ja kuudenneksi sijoittuneille.

– Takana on hieno kesä näiden tyttöjen kanssa. Kesän on tehnyt vielä hienommaksi se, että on päässyt tekemään hommia hienojen pelaajien lisäksi hienon staffin kanssa. Parempaa on vaikea löytää.

– Emme me ole kaukana Euroopan huipusta. Tarvitsemme enemmän näitä kokemuksia, jotta jossain vaiheessa nousemme podiumille.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut