16-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisoissa Suomi varmisti paikkansa kahdeksan parhaan joukossa, kun Sudenpennut kaatoi Slovakian 43-81 (23-53). Voitolla Suomi sementoi D-lohkon kakkossijan, vaikka jäljellä on vielä yksi alkulohko-ottelu.

Sudenpennut sai ottelun aikaisin näppeihinsä. Toisella neljänneksellä nähtiin Suomen suurin pistejuoksu, 15-0, jonka jälkeen ero oli 26 pistettä.

– Tämä oli ehjin peli meiltä koko turnauksessa. Meillä on ollut murheenkryyninä, että huonot hetket jäävät päälle ja tulee monta peräkkäistä huonoa pallonhallintaa. Tässä pelissä synkät hetket jäivät lyhyiksi, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

Suomi sortui koko ottelussa vain 12 menetykseen. Suomen puolustuksesta myös kertoo paljon, että slovakialaiset jäivät kahdella neljänneksellä alle kymmeneen pisteeseen.

Koko parketin herra ja hidalgo oli Olavi Suutela, joka viimeisteli 26 pistettä ja 9 levypalloa. Suomen ensimmäiset kymmenen pistettä tulivat Suutelan käsien kautta.

– Olavi pelasi heikomman pelin Saksaa vastaan. Tietyllä tavalla teeman on, että vastoinkäymisistä pitää oppia, niin hän tuli määrätietoisesti ja päättäväisesti tähän peliin. Olavi oli täysin ylivoimainen keskikaistalla nopeissa hyökkäyksissä Slovakian pitkiä pelaajia vastaan.

Kaksinumeroisille pistelukemille pääsivät myös Eetu Heinonen (18/8/4 syöttöä) ja Elmeri Abbey (11/4/6 syöttöä/4 riistoa). Slovakian pistekärki oli 11 pistettä heittänyt Martin Pospisil.

Suomella on tiistaina vielä alkulohkon ottelu Irlantia vastaan. Suomi on jo varmistanut paikkansa lohkokakkosena.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut