Sofian Bulgariassa pelattavissa 16-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisoissa Suomi voitti alkulohkonsa päätösottelussa Irlannin 79-40 (37-24). Sudenpennut oli varmistanut jo maanantaian alkulohkonsa kakkossijan ja paikkansa kahdeksan parhaan joukossa.

Irlanti pisti avausneljänneksellä Suomen ahtaalle vaihtelemalla puolustusmuotoja, mihin Sudenpennuille kesti hetken aikaa tottua. Ensimmäinen neljännes oli tasainen ja päättyi numeroihin 18-15.

– Irlannin tapa pelata, varsinkin puolustustapa, on hyvin hämmentävä. Sieltä tulee kaikenlaisia puolustusmuotoja ja niiden yhdistelmiä. Se sekoitti meidän pelaamista, emmekä saaneet onnistumisia hyökkäyksessä. Annoimme sen myös vaikuttaa meidän puolustukseen, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kertoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Toisen erän alkuun terästimme puolustustamme ja he taisivat saada viiteen minuuttiin vain kaksi pistettä. Siitä ero lähti repsahtamaan.

Suomi piti toisella neljänneksellä Irlannin vain 9 pisteessä ja jatkoi samaa rataa kolmannella ja neljännellä: molemmissa vastustaja sai kasaan vain 8 pistettä kymmeneen minuuttiin.

Suomelta kaksinumeroiset pistelukemat heittivät Jelani Towa (16/4), Elmeri Abbey (11/9/5 syöttöä), Jonas Kaivos (11/8/3 syöttöä/3 riistoa) ja Rasmus Kauste (11/3). Irlannin ykkönen oli 11 pistettä nakuttanut Luke Seltzer.

Suomi sijoittui alkulohkossaan D toiseksi ja tulee saamaan vastaansa C-lohkon ensimmäiseksi sijoittuneen joukkueen torstaina.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut