Suomen 16-vuotiaiden poikien maajoukkue nousi 10 pisteen takaa voittoon B-divisioonan EM-kisoissa Bulgarian Sofiassa, kun Sudenpennut päihitti Bosnia-Hertsegovinan 65-75 (39-35). Suomi saa välierissä perjantaina vastaan isäntäjoukkue Bulgarian.

Sudenpennut ajautui kolmannella neljänneksellä pahimmillaan 10 pisteen taakse, mutta päätösneljänneksellä Suomi tiivisti puolustustaan ja suorastaan tukki vastustajansa pistehanat.

– Comeback-voitto tuntuu erityisen hyvältä, kun se tulee tuollaisella tavalla. Valmennusjohdon mieltä lämmittää erittäin paljon, miten neljännen neljänneksen alussa käytännössä nollasimme Bosnian, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski aloitti Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Kuten usein koripallossa käy, kun meille tuli onnistumisia puolustuksessa, niin saimme ne ratkaisevat kolmosetkin sisään. Aina kun saimme stoppeja ja levypalloja, niin pääsimme siihen elementtiin, missä olemme tämän turnauksen paras joukkue eli juoksemaan avointa kenttää.

Suomelta puolustuspään onnistujiin kuuluivat Elmeri Abbey (19/6/6 syöttöä/7 riistoa), Jonas Kaivos (10/4) ja Jelani Towa (3/2/3 riistoa), jotka tekivät erinomaista työtä Bosnia-Hertsegovinan Bakir Djedovicin (18/6) ja Faruk Duvnjakin (13/4) kanssa.

Kaksinumeroisille pisteille Sudenpennuilta pääsivät Abbeyn ja Kaivoksen lisäksi Olavi Suutela (18/17) ja Kalle Kuhalampi (15/9/4 torjuntaa).

Suomi kohtaa perjantaina välierissä klo 18:15 Bulgarian, joka on kisaisäntä.

– Huomenna on tulossa erittäin hieno koripallopäivä, tunteita ja elämyksiä. Ottelu kotijoukkuetta vastaan on yksi hienoimpia kokemuksia. Halli tulee olemaan täynnä, luvassa on buuauksia, huutoja ja ehkä jopa vihamielinen kotiyleisö. Siitä tullaan nauttimaan täysin rinnoin. Jokainen vihellys ja buuaus meinaa meille vain parempaa peliasentoa ja kovempaa tsemppiä.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut