Bulgarian Sofiassa pidettävissä B-divisioonan EM-kisoissa Suomi varmisti nousun A-divisioonaan ensi kesäksi, kun Sudenpennut päihitti kisaisäntä Bulgarian 76-81 (40-44). Suomi pelaa täten B-divisioonan loppuottelussa Saksaa vastaan lauantaina klo 20:30 Suomen aikaa.

Joukkueet ottivat tasaisesti toisistaan mittaa loppusummeriin asti. Kaksi minuuttia ennen loppusummeria Bulgaria heitti kolmosella tilanteeksi 74-76, minkä jälkeen Suomen puolustus sai pidettyä bulgarialaiset vain kahdessa pisteessä ja hyökkäyspäässä Suomi sai kerättyä tarvittavat korit.

16-vuotiaiden poikien B-divisioonan EM-kisoista tänä vuonna kaksi parasta – eli finaalijoukkueet – nousevat ensi kaudeksi A-divisioonaan.

– Ei se varmaan ollut kaunista katseltavaa, ainakaan vaihtopenkiltä se ei tuntunut helpolta, mutta eiköhän tässä kohtaa tulos ole tärkein. Tässä pelattiin voitosta ja onneksi voitto saatiin, Suomen päävalmentaja Jyri Lohikoski kommentoi Koripalloliiton verkkosivuilla.

Tiukassa väännössä harmaita turkinkarvoja Sudenpennuille aiheutti erityisesti Bulgarian taitava Aleksandar Gavalyugov, joka väänsi toinen toistaan kovempia koreja 32 pisteen arvoisesti.

– Tiesimme, että hän on hurja pelaaja ja yritimme useamman miehen voimin pysäyttää häntä, mutta hän oli vieläkin hurjempi heittojen ottaja, mitä ennakkoon osasimme odottaa. Muutenkin Bulgaria pystyi tekemään todella paljon kovia koreja, Lohikoski aloitti.

– Toisaalta olimme sillä tavalla luottavaisia läpi pelin, että voittamisen tärkeimmät indikaattorit – saimme levypallot, pidimme huolta pallosta, emme päästäneet vastustajaa vapaaheittoviivalle – antoivat uskoa, että jossain kohtaa saamme riittävän määrän stoppeja, niin kyllä se peli meille kääntyy. Näin onneksi kävi viimeisellä neljänneksellä.

Kun panokset olivat kovimmat, niin Suomelta esille nousi tutkapari Elmeri Abbey (20/2/2 syöttöä) ja Olavi Suutela (21/15/3 torjuntaa).

Suomella on lauantaina klo 20:30 edessä loppuottelu, jossa vastaan tulee Saksa.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut