Susijengin vuosikymmenen takaisesta Euroopan huipulle nostaneesta joukkueesta on jäljellä enää Sasu Salin sekä uransa tähän kesään lopettavat Shawn Huff ja Petteri Koponen.

Varttuneemmat herrasmiehet ovat vetristyneet kesän edetessä. Joukkueen viimeiset jäljellä olevat 1980-luvulla syntyneet pelaajat, Shawn Huff ja Petteri Koponen, pääsivät kumpikin elementtiinsä torstain jatkoaikatrillerissä Jyväskylässä.

– Selvää on, että joistain asioista ei kannata kantaa huolta. Vanhoilla herroilla on aika monet arvokisavalmistautumiset ja susikesät takanaan ja tiedämme tasan tarkkaan, että kun tosipaikka tulee, he ovat hyvässä kunnossa ja valmiit iskemään uuden vaihteen silmään, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi toteaa Koripalloliiton tiedotteessa.

Susijengi kerääntyi sunnuntaina yhteen hiomaan kollektiivista itseluottamusta ja hakemaan kansainvälistä pelitempoa tämän viikon koitoksia varten. Torstaina Tampereella tiedossa on MM-jatkokarsinnan avaus Israelia vastaan ja sunnuntaina Tallinnan Saku Suurhallissa vastaan asettuu Jukka Toijalan valmentama Viro.

Pitkän kesän kääntyessä syksyyn on uuden päävalmentajan olemus raukea ja täynnä itseluottamusta.

– Keskitytään seuraavaan otteluun, valmistaudutaan siihen ja eletään päivä kerrallaan niin kuin aina.

Susijengi ja Israel kohtaavat MM-jatkokarsintaottelussa Tampereen Nokia Arenalla torstaina 25.8. klo 18.30 alkaen. Ottelu televisioidaan suorana Nelosella ja Ruutu-palvelussa.