16-vuotiaiden tyttöjen A-divisioonan EM-kisoissa suurinumeroisesti jokaisen ottelunsa voittanut Espanja oli selkeästi Suomea parempi 90-49 (41-28). Espanja jatkoi täten kahdeksan parhaan joukkoon, Sudenpennut taas pelaa sijoista 9-16.

Espanja käytti jo heti avausneljänneksellä Suomen virheet hyväkseen ja juoksi taululle kaksinumeroisen eron. Sudenpennut vei toisen neljänneksen, tasoittaen puntteja, mutta viimeistään toisella puoliajalla Espanja näytti, miksi he ovat voittaneet tähän mennessä jokaisen ottelunsa selkein loppunumeroin.

– Tässä ikäluokassa on tänä kesänä ollut kaksi joukkuetta, jotka ovat olleet täysin ylivoimaisia: Ranska ja Espanja. He ovat pyyhkineet lattiaa kaikilla Euroopan mailla reiluilla marginaaleilla. Tämä tarina sai jatkoa. Nyt me olimme se joukkue, jonka vuoro oli ottaa suurinumeroinen tappio, Suomen päävalmentaja Ilkka Palviainen aloitti Koripalloliiton verkkosivuilla.

– Peli piti sisällään paljon hyvää, kuten toinen neljännes. Ensimmäisellä puoliskolla oli lyhyt pätkä, muutaman minuutin mittainen, jossa Espanja teki tuhojaan ja repäisi sen eron, mikä puoliajalla oli. Espanja on tämän turnauksen paras joukkue kääntämään vastustajan virheet pisteiksi heille.

Espanjalaiset aiheuttivat Suomelle 33 menetystä, joista he juoksivat peräti 50 pistettä.

Espanjan parhaimmistoon kuuluivat Carla Osma Cruz (14/3), Lucia Rivas Palmer (14/12), Awa Fam Thiam (12/6) sekä loistava Inyana Martin Carrion (15/2/6 syöttöä). Carrion valittiin aikaisemmin tänä kesänä alle 17-vuotiaiden tyttöjen MM-kisojen tähdistöviisikkoon.

Suomelta Ariana Hussen (13/6) näytti osaamistaan hyökkäyspäässä, Nicole Ogun (5/12/5 syöttöä) taas erottui puolustus- ja kamppailupelaamisessa.

Sudenpennut saa vastaansa keskiviikkona Latvian, jossa panoksena on ensimmäisen kerran säilyminen EM-kisojen A-divisioonassa.

Lähde: Koripalloliiton verkkosivut